x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Iacob Ridzi, audiată de Comisia de anchetă de la Cameră

Monica Iacob Ridzi, audiată de Comisia de anchetă de la Cameră

30 Iun 2009   •   00:00

"Nu mă simt deloc vinovată, nu am dorit dizolvarea comisiei, am venit să clarific lucrurile"



Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat înainte de audierea de la Comisia de anchetă de la Cameră, că nu se simte deloc vinovată, menţionând că nu a dorit dizolvarea comisiei şi anunţând că va trimite documentele solicitate în cel mai scurt timp posibil.

"Nu am dorit să fie dizolvată această comisie de anchetă, dimpotrivă vreau să vă spun că mă prezint astăzi în faţa Comisiei de anchetă fiind pentru mine o ocazie de a putea explica ceea ce până acum, din păcate, nu am reuşit, să explic tot ceea ce trebuie, legat de evenimentele din 2 mai. În plus, chiar doresc clarificarea acestor lucuri, în cel mai scurt timp posibil", a susţinut Monica Iacob Ridzi.

Întrebată dacă se simte vinovată, ministrul a spus că nu se simte deloc vinovată.
"Absolut deloc, dimpotrivă. Dacă m-aş fi considerat vinovată, cu siguranţă aş fi plecat până în acest moment", a spus ministrul democrat-liberal.

Ridzi a explicat că nu a cerut să nu mai existe această anchetă parlamentară, informând că înştiinţarea trimisă către Parlament este modul în care a interpretat ea Regulamentul, crezând că, dacă a primit acea înştiinţare de la procuror şi trimiţând-o cu bună credinţă către conducerea Camerei Deputaţilor, "este modul în care trebuie să se desfăşoare lucrurile în acest moment".

În ceea ce priveşte refuzul de a transmite documente comisiei, Ridzi a spus că a interpretat Regulamentul Camerei greşit.
"Am crezut că această Comisie îşi încetează de drept activitatea conform articolului 74 din Regulament", a menţionat Monica Iacob Ridzi.

Întrebată dacă a adus acum documentele necesare, Ridzi a spus că "documentele nu circulă aşa", anunţând că va înainta "toate documentele, în cel mai scurt timp posibil".
"Nu-mi doresc în niciun caz să obstrucţionez activiatea vreunei comisii, dimpotrivă, eu personal am cerut înfiinţarea acestei comisii, personal trimit zilnic celor de la DNA documente pentru soluţionarea acestui caz. Nici o secundă nu mi-am dorit să nu clarificăm toate aspectele legate de activităţile din 2 mai. Nu am plătit ştiri", a afirmat Monica Iacob Ridzi.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic