x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Macovei provoacă scandal în PDL

Monica Macovei provoacă scandal în PDL

19 Oct 2011   •   12:33
Monica Macovei provoacă scandal în PDL

Dupa ce luni seara senatorii PDL i s-au plans lui Emil Boc intr-o discutie cu usile inchise ca reprezentantii asa-zisului 'nou val' din partid vorbesc in numele formatiunii si lanseaza idei fara acoperire, nemultumirile au rabufnit acum public. Scandalul a izbucnit dupa ce europarlamentarul Monica Macovei (foto), care recent critica partidul pentru ca nu a conti­nuat ideile reformatoare ale presedintelui Basescu, si-a facut publice visele de viitor: infiintarea unui alt partid, un partid 'nou'. 'As vrea sa fac un partid nou. Trebuie un partid nou. (...) Din discutiile pe care le-am avut, multi din prietenii acestei idei au sustinut ca vor lucra cu tot dragul, dar voluntar. Nu cred ca se poate porni asa, insa ideea unui nou partid politic ramane si reflectez la ea', spunea Macovei, citata de Hotnews.

Afirmatile Monicai Macovei au declansat o replica dura din partea deputatului Cezar Preda, care a acuzat-o pe Macovei de ipocrizie pentru ca isi critica propriul partid pe blog si in dezbateri publice, dar nu isi prezinta nemultumirile in sedintele partidului si i-a 'recomandat' sa ii ia si pe 'colegii' sai Cristian Preda, Sever Voinescu si Teodor Baconschi si sa faca impreuna un nou partid, daca nu le mai plac figurile celor din vechea garda. 'Pai ce vrea, sa-i omoare pe toti si sa ramana dansii patru cu 41 de filiale, cu 41 de organizatii judetene care au sute de mii de membri? Nu, e clara treaba, ca noi nu ne regasim in profilul facut de domniile lor', a comentat Cezar Preda, preluat de Mediafax. O reactie vehementa a venit de la unul dintre cei nominalizati, Cristian Preda: 'Fe­senistii din partid nu i-au iubit niciodata pe cei nou veniti in partid'. 'E un lucru cunoscut ca nu am fost niciodata pe placul celor numiti greii partidului, pentru ca erau fesenistii de la inceputul anilor ’90. åstia nu ne-au iubit niciodata!', a spus Cristian Preda.

La randul sau, Monica Macovei a replicat ca nu pleaca din partid 'la cererea lui Cezar Preda' si a negat ca ar avea drept 'obiectiv politic' crearea unui nou partid.

×