x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Moţiunea de cenzură a fost respinsă

de Agerpres    |    26 Mai 2014   •   18:31
Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii" a fost respinsă de plenul Parlamentului cu 176 voturi pentru şi 19 împotrivă, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

Au fost prezenţi 326 de deputaţi şi senatori, din care au votat 196. Un vot a fost anulat.

Conform Constituţiei, pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură trebuie să obţină cel puţin 286 de voturi pentru. 

Premierul a criticat parlamentarii din Opoziţie, printre care deputatul Andreea Paul (PDL), senatorul Mihai Răzvan Ungureanu (FC) şi senatorul Sorin Roşca Stănescu. El a ironizat declaraţia făcută de Andreea Paul, care în timpul discursului ţinut în Parlament a afirmat că "o jumătate de miliard de şomeri este rezultatul Guvernului de stânga".

"În semn de respect pentru Parlamentul României, pentru prestigiul acestei instituţii fundamentale, am considerat că trebuie să încheiem cât mai repede un episod oarecum jenant, în care ar trebui să răspund că e foarte greu să avem 500 de milioane de şomeri, observaţie venită din partea unei economiste care a lucrat la stat totdeauna; sau să explic că am pierdut alegerile cu 16 mandate, dumneavoastră le-aţi câştigat cu 5, ca să răspund criticilor unui candidat la prezidenţiale care a luat 3%", a declarat Ponta în timpul şedinţei.

"Faptul că v-aţi comportat aşa, mai ales azi, dar şi la momentul citirii, faptul că dvs., ca prim-ministru, nu vorbesc de partidul dvs., aţi incriminat această moţiunea de cenzură de la semnarea ei (...) este o atitudine nedemocratică, în perfectă concordanţă recunosc cu toate gesturile dvs. politice de cel puţin jumătate de an şi este, în final, ceea ce aţi făcut astăzi o sfidare fără precedent la adresa democraţiei parlamentare pe care atât de tare o preţuiaţi pe vremea când alţii erau prim-miniştri şi alţii aveau majoritate parlamentară. Îmi pare rău, d-le prim-ministru, că, din punct de vedere democratic, v-aţi stins atât de tânăr", a replicat preşedintele interimar al PNL, Crin Antonescu.



×
Subiecte în articol: motiune de cenzura