x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea de cenzură a picat. PSD şi PNL s-au retras de la lucrările Parlamentului

Moţiunea de cenzură a picat. PSD şi PNL s-au retras de la lucrările Parlamentului

23 Dec 2010   •   10:26
Moţiunea de cenzură a picat. PSD şi PNL s-au retras de la lucrările Parlamentului

143749-.jpgMotiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc a fost respinsa dupa ce nimeni nu a votat in Parlament. La sedinta la care trebuia votata motiunea "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil" au participat doar parlamentarii Puterii. Cei ai PNL si ai PSD s-au retras dupa gestul extrem de protest al unui barbat, care s-a aruncat de la un balcon al salii de plen.

Parlamentul urma sa dezbata si sa voteze astazi motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Emil Boc. Sedinta comuna a fost suspendata dupa ce un om s-a aruncat de la balconul salii Parlamentului, dar Birourile Permanente au decis continuarea procedurilor de votare a motiunii, la o ora de la incident, fara dezbatere. Motiunea, citita marti in Parlament, este cea de-a opta impotriva Cabinetului Boc.

Opozitia a introdus aceasta motiune de cenzura dupa ce Guvernul si-a asumat raspunderea pe proiectul legii-cadru de salarizare din fonduri publice, scrie Hotnews. Aceasta este cea a doua motiune de cenzura impotriva Guvernului din aceasta saptamana, cea de luni fiind respinsa pentru ca nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Parlamentul a discutat si respins luni motiunea introdusa de Opozitie dupa asumarea raspunderii asupra legii privind salarizarea din fonduri publice in anul 2011.

Potrivit Opozitiei, proiectul legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice este antisocial si antieconomic.

In opinia initiatorilor motiunii, noul act normativ reduce drastic veniturile salariatilor platiti din fonduri publice si puterea de cumparare a acestora, iar reducerea veniturilor a 1,29 milioane de salariati bugetari conduce la reducerea consumului, a productiei de bunuri si servicii si, in final, la adancirea crizei si la accentuarea descresterii economice in 2011 si in anii urmatori.

 Opozitia crede ca obiectivul adevarat al proiectului de lege este reducerea cheltuielilor cu salariile pentru personalul platit din fonduri publice.

Guvernul Boc a cazut in urma unei motiuni de cenzura in octombrie 2009, insa a reusit sa treaca de restul motiunilor depuse pana acum.

×