x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MRU, după întâlnirea cu liderii Coaliţiei: Idealul este ca moţiunea de cenzură să nu treacă

MRU, după întâlnirea cu liderii Coaliţiei: Idealul este ca moţiunea de cenzură să nu treacă

19 Apr 2012   •   11:13
MRU, după întâlnirea cu liderii Coaliţiei: Idealul este ca moţiunea de cenzură să nu treacă

UPDATE 16:10 - Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, in urma discutiilor cu liderii partidelor coalitiei guvernamentale, ca este pentru prima data in istoria postdecembrista cand un Guvern primeste la doar doua luni de la instalare testul deschis al motiunii de cenzura.

"Evident ca idealul este ca aceasta motiune sa nu treaca. Dar eu nu pot sa fac apel la mobilizare. O fac sefii partidelor si sefii de grupuri parlamentare. Eu constat situatia, discut cu partidele din coalitia care ma sustine, care sustine Guvernul. Altminteri, ceea ce am spus si ieri, eu ma bucur ca Opozitia vine cu o motiune de cenzura. Daca nu ma insel, este pentru prima data in istoria noastra post-decembrista cand un Guvern primeste la doar doua luni de la instalare testul deschis al motiunii de cenzura. Este foarte bine ca este asa, este si un semnal al exprimarii democratice, un semn al functionarii democratiei si imi da ocazia sa ma adresez Parlamentului si cetatenilor", a spus Ungureanu.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit astazi cu reprezentantii PDL la sediul partidului din Modrogan si cu cei din UNPR si UDMR. Dezbaterea motiunii de cenzura depusa de Opozitie este unul dintre subiectele discutiilor. La intalnirea pedelistilor au participat Emil Boc, Ioan Oltean, Roberta Anastase si liderul grupului senatorial PDL, Cristian Radulescu.

Un alt subiect de dezbatere a fost pregatirea discursului din Parlament al presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, in data de 25 aprilie.

"Scopul acestor intalniri il reprezinta stabilirea unor pozitii comune, ca reactie la motiunea de cenzura depusa in Parlament, precum si pregatirea momentului politic important pe care il va reprezenta sustinerea discursului in plenul Parlamentului de catre presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, in data de 25 aprilie, cu ocazia vizitei pe care acesta o va face in Romania", arata site-ul Executivului.

Premierul Ungureanu a declarat ca a incercat, marti seara, sa il contacteze telefonic pe liderul PSD, Victor Ponta, pentru a-i propune sa fie prezent in Parlament cu ocazia unui discurs pe care presedintele Consiliului European il va sustine saptamana viitoare, dar nu a reusit sa discute cu acesta.

"Am incercat si aseara sa dau de domnia sa (Victor Ponta-n.r.), dar nu am reusit, era la o emisiune. L-am cautat la telefon pentru ca, pe 25 aprilie, cand se implinesc sapte ani de la semnarea Tratatului de aderare la UE, ne viziteaza presedintele Consiliului European, iar speranta mea a fost sa mearga in Parlament si sa se adreseze pe teme legate de Europa", a spus Ungureanu, miercuri seara, la postul B1 TV.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, la Antena 3, ca nu i-a raspuns marti seara la telefon premierului Mihai Razvan Ungureanu pentru ca seara raspunde doar prietenilor, presedintele PNL, Crin Antonescu, spunand, la randul sau, ca a fost contactat de prim-ministru legat de evenimentul din 25 aprilie si ca i-a raspuns.

USL a depus, miercuri, motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu.

Documentul, intitulat "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!", a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

×