x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MRU intră în campanie. Şeful Executivului s-a "lipit" de SMURD şi ţine discursuri electorale

MRU intră în campanie. Şeful Executivului s-a "lipit" de SMURD şi ţine discursuri electorale

de Gabriela Antoniu    |    12 Apr 2012   •   20:34
MRU intră în campanie. Şeful Executivului s-a "lipit" de SMURD şi ţine discursuri electorale

Pentru prima data in cele peste doua luni de mandat, premierul Mihai Razvan Ungureanu a participat ieri la o ceremonie de inaugurare, unde s-a comportat ca un adevarat candidat. Atat prin evenimentul ales pentru a iesi in fata, dar mai ales prin discurs. Culmea, MRU "s-a dezlantuit" la Alexandria, pe acorduri de fanfara, dupa ce fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu il sfatuise sa lase initiativele politice majore pe seama viitorului Guvern si sa le ia in calcul numai daca are de gand sa candideze.

Din discursul tinut pe plaiurile teleormanene, unde a inaugurat SMURD, se poate trage insa concluzia ca MRU a ales a doua varianta. "Exista in Romania servicii publice care performeaza si,revin, acolo unde exista onestitate, cinste, buna-credinta, competenta, profesionalism, patriotism, statul functioneaza. Acolo unde nu se intampla asa ceva, cu totii suferim, nu doar unul, nu doar un om politic, cu totii suferim,si este datoria noastra ca asa ceva sa nu se mai intample de acum inainte. (...) Acest stat, aceasta tara, are nevoie de un destin nou si este la indemana tuturor", a spus Ungureanu la Alexandria.

Un discurs la fel de mobilizator cum au fost romanii in iarna dupa fortarea demisiei doctorului Raed Arafat, fondatorul SMURD, din Ministerul Sanatatii. Aflat pe margine, la incalzire pentru postul de premier, MRU nu a uitat probabil cat de apreciati sunt SMURD si Raed Arafat de romani si a tinut minte. Astfel ca ieri seful Executivului a ales sa-si lege numele de inaugurarea centrului SMURD din Teleorman, singurul judet din tara care nu avea acest serviciu, intr-o ceremonie cu fanfara, ce nu s-a rezumat la o simpla taiere de panglica. Alatuir i-a stat si Raed Arafat. "Intr-un parteneriat de exceptie cu statul, SMURD, astazi realitate, a devenit o structura flexibila adaptata la orice tip de interventie, o structura moderna si in mod evident foarte utila, foarte necesara. Modul in care acest proiect a capatat realitate dovedeste ca se poate lucra in administratie in momentul in care onestitatea si competenta isi dau mana. Nivelul ridicat de calitate al activitatii SMURD este de asemenea dovada ca intre institutiile statului colaborarea pe orizontala este posibila acolo unde buna intentie si patriotismul coexista", a spus Ungureanu, la Alexandria, la inaugurarea SMURD. El a mai spus ca angajatii SMURD se bucura de o cota "foarte ridicata de incredere din partea populatiei". "Asa si trebuie,pentru ca acesti oameni salveaza vieti si sunt vietile tuturor, indiferent ce pozitie ocupa in stat, indiferent daca este bogat sau sarac, ei sunt cei care salveaza", a afirmat Ungureanu.

Scrisoarea lui Tariceanu
Cu o zi inaintea inaugurarii de la Alexandria, fostul premier Tariceanu i-a trimis o scrisoare deschisa sefului Executivului, in care afirma ca este bine ca actualul Cabinet sa se concentreze asupra rolului pentru care a fost investit, respectiv administrarea treburilor curente, si sa nu asume actiuni in domenii-cheie. El enumera in acest sens nivelul salarizarii personalului bugetar sau cota CAS, regionalizarea sau privatizarile in domenii precum resursele naturale si energia, care, potrivit deputatului PNL, "par a fi facute in pa, cu o lipsa flagranta de profesionalism, fara a cantari atent interesul generatiilor viitoare si fara a urma o strategie clar enuntata de protejare a interesului national". Liderul deputatilor PNL considera ca astfel de initiative ar trebui sa tina de resortul unui Cabinet rezultat in urma alegerilor, "cu deplina legitimitate politica". "Evident, in cazul in care doriti sa va prezentati in alegeri din postura de candidat la functia de prim-ministru din partea actualei majoritati parlamentare, puteti prelectoratului astfel de propuneri si initiative ca parte a viitorului program de guvernare, iar rezultatul alegerilor va fi cel care va vorbi. Pe de alta parte, pana in momentul in care electoratul se va fi pronuntat, cred ca este bine ca actualul Csa se concentreze asupra rolului pentru care a fost investit si sa nu asume actiuni in domenii-, care sunt de natura sa angajeze Romania pe termen mediu si lung", conchide Tariceanu.

×