x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mugur Mihăescu: Vreau să-mi recapăt România. Vă propun o nouă revoluţie a societăţii civile

Mugur Mihăescu: Vreau să-mi recapăt România. Vă propun o nouă revoluţie a societăţii civile

03 Mar 2011   •   17:10
Mugur Mihăescu: Vreau să-mi recapăt România. Vă propun o nouă revoluţie a societăţii civile
154616-.jpgConducerea Partidului Verde a lansat, astăzi, un mesaj politic intitulat "Ajunge! Se poate şi altfel!", care se opune actualei stări de "sărăcie, minciună şi corupţie" a ţării. Liderii verzilor consideră că în ultimii 20 de ani actuala clasă politică nu a făcut nimic pentru popor şi nu au făcut nimic pentru a opri "criza economică, sărăcia, minciuna, corupţia, şomajul".

Noul preşedinte executiv al Partidului Verde, Mugur Mihăescu, a dorit să sublinieze că a intrat în acest partid îngrijorat fiind de ceea ce se întâmplă acum în România şi pentru a schimba ceva pe scena politică.

În sens simbolic, verzii au aruncat în faţa presei un coş cu mere stricate la gunoi, spunând că acestea reprezintă "politicienii români care au condus ţara în ultimii 20 de ani".

"Ştiu că foarte mulţi se întreabă ce caut eu aici. Sunt aici că nu suport politica şi ceea ce se întâmplă de 20 de ani în ţară. Sunt pregătit să se arunce cu nori în mine, dar eu nu o să-l arunc înapoi. Am satirizat scena politică prin personajul meu Garcea, dar văd că el nu a păţit nimic, continuă să ne conducă. Am râs de el şi nu am obţinut nimic, aşa că sper cu acest partid să fac lucruri frumoase", a declarat Mugur Mihăescu, potrivit Agerpres.

"Vreau să-mi recapăt România, asta nu mai este ţara mea. Fac apel la generaţia mea şi la cea din urmă ca să vină alături de noi şi să construim. Nu am venit să dau în vreun partid sau altul (...) Vă propun o nouă revoluţie a societăţii civile", a mai spus Mugur Mihăescu.

El a declarat presei că "şpaga electorală" o va înlocui cu "un paşaport şi un cui", precizând că în momentul de faţă nu intenţionează că candideze la vreo funcţie în stat, precum Preşedinţia sau Primăria Capitalei.

"Nu am venit aici pentru funcţii, dacă simt că acest partid va deveni alterat de sistemul vechi, voi pleca. Sigur, va trebui să câştigăm în alegeri pentru că altfel nu vom reuşi să schimbăm", a completat Mihăescu.

×
Subiecte în articol: mugur mihăescu partidul verde