x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Mutaţi meciul cu Voiculescu pe alt teren”

“Mutaţi meciul cu Voiculescu pe alt teren”

13 Iun 2009   •   00:00
 “Mutaţi meciul cu Voiculescu pe alt teren”
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i-a adresat ieri premierului Emil Boc o scrisoare deschisă în care îi cere "să intre în legalitate" şi să aplice Legea 1/2009, cunoscută şi ca "Legea Voiculescu", pentru care încă nu au fost publicate normele metodologice, deşi termenul-limită a fost 1 martie 2009. Prezentăm integral scrisoarea liderului conservator.




"Domnului Emil Boc,
Primul-Ministru al României
Domnule Prim-Ministru,

Termenul legal până la care aveaţi obligaţia de a publica Normele metodologice de aplicare a Legii1/2009 a fost 1 martie 2009. De la expirarea acestui termen până în prezent v-am adresat trei întrebări şi interpelări referitoare la motivul nepublicării şi data la care vă veţi decide să le publicaţi şi, implicit, să intraţi în legalitate.

De fiecare dată, am primit un alt motiv pentru depăşirea termenului legal. Întâi aţi invocat necesitatea obţinerii a foarte multe avize, apoi lipsa fondurilor (susţinere infirmată chiar de ministrul Finanţelor Publice), pentru ca, în cel mai recent răspuns, să susţineţi că nici dumneavoastră, nici juriştii Guvernului nu vă puteţi lămuri care este sensul sintagmei «teren aferent construcţiei».

Voi cita chiar definiţia pe care domnul director Valentin Apostol din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a dat-o acestei sintagme ca urmare a solicitării dumneavoastră: «Terenul pe care se află amplasată construcţia, cât şi terenul din împrejurimile construcţiei, care are legătură cu aceasta (curtea, grădina, terenul de sub anexele gospodăreşti etc.)».

Domnule Prim-Ministru,
Şi eu, şi dumneavoastră ştim că toate aceste justificări sunt puerile. Motivele pe care le invocaţi pentru nepublicarea Normelor, mereu altele, vă probează reaua-credinţă în faţa oricărei instanţe din România. Şi, într-un final, Justiţia se va pronunţa asupra demersurilor dumneavoastră. Însă, până atunci, românii care şi-au cumpărat locuinţele cu bună-credinţă sunt, în continuare, evacuaţi. Viaţa acestor oameni se schimbă dramatic. Nu sunt doar cuvinte, este realitate dură, contondentă.

În consecinţă, vă fac următoarea propunere: Mutaţi meciul cu Voiculescu pe alt teren! Eu o să uit pentru totdeauna că sunt iniţiatorul acestei legi, uitaţi şi dumneavoastră! Nu este Legea Voiculescu, este Legea nr. 1/2009. Domnule Prim-ministru, aplicaţi Legea nr. 1/2009! Cu sinceritate, Dan Voiculescu"

×
Subiecte în articol: politic