x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Băsescu minte cu neruşinare!

Năstase: Băsescu minte cu neruşinare!

14 Apr 2009   •   00:00
Năstase: Băsescu minte cu neruşinare!

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a susţinut, astăzi, că şeful statului "minte cu neruşinare" în privinţa dosarului Zambaccian, în care este implicat liderul social-democrat.

"Nu ştiu de ce Traian Băsescu minte cu neruşinare, când toată lumea ştie că aceste dosare au fost pornite de către el ca primar general al Capitalei, în 2002, când a cerut sistarea lucrărilor din str. Zambaccian, şi, în al doilea rând, în mod evident, dosarul acesta a fost relansat în campania campania electorală din 2004, de Mona Muscă, din partea Alianţei D.A., unde Băsescu era co-preşedinte", a declarat Năstase, citat de Agerpres, referitor la o serie de afirmaţii făcute, ieri, de preşedintele Băsescu.

Fostul premier a plasat afirmaţiile preşedintelui la adresa lui în contextul unor recente informaţii apărute în media potrivit cărora 'Băsescu vrea capul lui Năstase'.

'Acest dosar a fost repornit în 2005 prin autosesizare, de către Daniel Morar (şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie - n.r.). (...) Ideea că nu a fost un dosar politic, ci o trădare de partid este absolut copilărească, dar lucrul ăsta se pare că îl doare foarte tare pe Traian Băsescu, pentru că în momentul în care această idee că Băsescu vrea capul lui Năstase a apărut şi în presa austriacă şi în alte părţi arată că încercarea, de mai mulţi ani, pe care a urmărit să o realizeze cu Monica Macovei, cu ajutorul lui Daniel Morar, nu a prins', a mai susţinut Năstase.

Potrivit liderului PSD, şeful statului ar încerca, prin temele abordate, să distragă atenţia opiniei publice de la problemele economice.

'În momentul de faţă, el a încercat să relanseze această temă. După părerea mea, principalul lui adversar, la acest moment, este situaţia economică din ţară şi aceste dificultăţi ale celor care sperau să trăiască bine pe baza sfaturilor lui Traian Băsescu în campanie electorală iată că nu se realizează şi se răzbună', a afirmat deputatul social-democrat.

El a criticat şi relaţiile diplomatice gestionate de şeful statului cu Republica Moldova şi Ucraina. 'În ceea ce mă priveşte, consider că Traian Băsescu a furat patru ani din istoria românilor prin minciună, fraudă, şmecherii. Îmi aduceam aminte, în 2005, Traian Băsescu spunea că Guvernul pe care l-am condus a avut două puncte nevralgice în politica externă: Ucraina şi Republica Moldova. Mă gândeam astăzi care este situaţia relaţiilor României cu Ucraina şi Republica Moldova după cinci ani de regim Băsescu', a adăugat Adrian Năstase.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că dosarele liderului social-democrat Adrian Năstase au pornit de la 'turnătoriile' propriilor lui colegi de partid.

"Probabil că foarte potrivit ar fi ca, în sfârşit, să îi dau un răspuns domnului Adrian Năstase, care de vreo trei ani o ţine într-una că preşedintele i-a făcut dosar. Dumneavoastră sunteţi ziarişti, puteţi verifica. Dosarele lui Adrian Năstase au plecat de la turnătoriile propriilor lui colegi de partid. Adrian Năstase a fost turnat de Sechelariu, a fost turnat de fosta şefă a Inspecţiei în construcţii, a fost reclamat de contabila-şefă a firmei domnului Sechelariu, cum de asemenea a fost descris de fostul consul de la Beijing în faptul că a avut bani de la dânsul să îi trimită domnului Sechelariu containere şi aşa mai departe", a spus Băsescu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: basescu politic nastase