x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase, din nou la mâna plenului Camerei Deputaţilor

Năstase, din nou la mâna plenului Camerei Deputaţilor

16 Iun 2009   •   00:00

Plenul Camerei Deputaţilor va decide astăzi dacă îi ridică imunitatea parlamentară fostului premier PSD Adrian Năstase şi pentru dosarul Zambaccian 1. Ieri, decizia de a pune pe ordinea de zi plenului a blocat şedinţa Biroul Permanent al Camerei, cu mai bine de trei ore de discuţii şi certuri procedurale, pigmentate din nou cu ameninţări la adresa preşedintelui acestui for legislatiov, Roberta Anastase.



Noul motiv de ceartă între deputaţii PSD şi PDL îl constituie viziunea diferită asupra necesităţii unui nou vot al legislativului pe acest dosar. În 13 august 2008, cererea procurorului general Laura Codruţa Kovesi de ridicare a imunităţii parlamentare a fost respinsă de Parlament în baza vechiului regulament.

După ce Curtea Constituţională a stabilit că începerea urmăririi penale se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi şi nu cu două treimi cum era până acum, Kovesi a înaintat Camerei o nouă cerere de supunere la vot a începerii urmăririi penale a deputatului PSD şi în dosarul Zambaccian 1.

Solicitarea procurorului general a suscitat o serrie de controverse, certuri şi ameninţări între Psd şi Pdl la nivelul conducerii camerei dar şi în coaliţia de guvernare. Ieri după amiază s-a consumat un nou episod. Timp de trei ore, Năstase a folosit toate chichiţele procedurale pentru a nu se da curs cererii lui Kovesi şi ca plenul să se pronunţe doar pe "acceptabilitatea" acestei solicitări.

Rămas fără argumente de ordin juridic, deputatul PSD a ameninţat-o din nou pe Roberta Anastase că va cere şi reluarea votului prin care democrat-liberala a devenit preşedinte al Camerei Deputaţilor, informează antena3.ro.

PSD a acedat la final, problema urmând a fi discutată în plenul Camerei Deputaţilor de azi. Dacaă este de aştepătat ca social-democraţii să ridice o serie de probleme procedurale pentru împiedica votul, parlamentarii PDL au primit ieri ,în cadrul întâlnirii cu premierul Emil Boc, indicaţii să voteze pentru avizarea începerii urmăririi penale în cazul Năstase Zambaccian 1. (V.A.)


×
Subiecte în articol: politic