x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase îşi joacă azi meciul cu partidul

Năstase îşi joacă azi meciul cu partidul

de Adriana Duţulescu    |    11 Mar 2010   •   00:00
Năstase îşi joacă azi meciul cu partidul
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Consiliul Naţional al PSD va alege astăzi între Adrian Năstase şi Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, pentru funcţia de preşedinte al acestui for de conducere al partidului, a treia poziţie în partid.



După Congresul PSD, unde şi-a declarat deschis susţinerea faţă de Victor Ponta, Năstase spera într-o reconfirmare lejeră la şefia Consiliului Naţional, însă a apărut un contracandidat puternic, în persoana lui Gheorghe Nichita. Acesta, fost susţinător al lui Mircea Geoană, a negociat deja cu o parte a liderilor importanţi ai partidului pentru a obţine voturile necesare la şedinţa de astăzi. Nichita este susţinut de Marian Vanghelie şi de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, precum şi de filialele din Moldova şi Ardeal.

Nici organizaţiile din Oltenia, controlate de apropiaţii fostului preşedinte Mircea Geoană, nu-l agreează pe Adrian Năstase, fapt care anunţă o şedinţă tensionată a Consiliului.

UN PARIU ÎN ZIUA CONSILIULUI
De altfel, Năstase a prefigurat deja o zi tensionată pentru el, susţinând, pe blogul personal, că este sigur că astăzi, chiar în ziua convocării Consiliului Naţional al PSD, dosarul Zambaccian va fi trimis la ÎCCJ. "Vă propun şi un pariu. Ştiţi că am două dosare în instanţă - dosarul cu campania electorală, cu căciuliţe, afişe şi 1.000 de martori şi dosarul în care sunt acuzat că am dat mită lui Melinescu printr-o numire făcută prin hotărâre de Guvern (aprobată de tot Guvernul) pentru a obţine un dosar care oricum apăruse în facsimil în EVZ.

Bun. Mergem înainte. Mai există un dosar - dosarul Zambaccian - trimis, retrimis de DNA la Parlament, apoi la Curtea Supremă, anulat de Curtea Supremă, retrimis la Parlament, ajuns din nou la DNA şi pregătit de câteva săptămâni pentru retrimitere la Curtea Supremă. Surprise! Dosarul aşteaptă liniştit de săptămâni întregi un moment prielnic să fie trimis triumfător la ÎCCJ.

Întrebare: Credeţi că acest dosar (al treilea) va fi trimis - public - la instanţă mâine sau poimâine, în chiar ziua Consiliului Naţional? Promit câştigătorului cărticica pe care o ţinea în mână, pe afişe, Traian Băsescu la alegerile, fraudate moral, din 2004", scrie Năstase.

×
Subiecte în articol: politic adrian nastase consiliu naţional