x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Veste bună pentru familiile din România. Cresc alocațiile pentru copii

Veste bună pentru familiile din România. Cresc alocațiile pentru copii

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   17:15
Veste bună pentru familiile din România. Cresc alocațiile pentru copii
Sursa foto: Hepta

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia Intotero, a anunțat o veste bună pentru familiile din România, cresc alocațiile pentru copii. Într-o conferință de presă desfășurată joi, 5 octombrie 2023, după ședința de Guvern oficialul a confirmat o creștere a alocațiilor destinate copiilor, subliniind angajamentul guvernului față de binele și bunăstarea celor mai mici membri ai societății.

În cadrul evenimentului, Natalia Intotero a subliniat importanța creșterii alocațiilor pentru copii și a asigurat că acestea vor fi indexate cu rata inflației la începutul anului viitor. 

„Asumându-ne această Strategie, cred că va fi o prioritate pentru Guvernul României ca toate ţintele asumate să fie şi realizate”, a spus ministrul Familiei.

Conform legislației în vigoare, creșterea alocațiilor va fi aplicată diferentiat în funcție de vârsta copiilor. Astfel, în prezent, cei cu vârsta de până la 2 ani sau cu handicap beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. Copiii din intervalul de vârstă de 2-18 ani, precum și tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, primesc o alocație lunară de 256 de lei. De asemenea, aceeași sumă de 631 de lei este acordată și copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care suferă de un handicap. Merită menționat că această sumă a fost majorată în acest an față de cea de 600 de lei, care era valabilă în anul 2022.

Titularul dreptului la alocația de stat este copilul, potrivit legii, însă banii sunt încasați, de regulă, de unul dintre părinți. Plata alocației poate fi făcută fie prin mandat poștal, fie prin transfer bancar. 

 

×