x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nelu Tătaru: Sistemul medical trebuie reformat din temelii

Nelu Tătaru: Sistemul medical trebuie reformat din temelii

27 Oct 2020   •   11:55
Nelu Tătaru: Sistemul medical trebuie reformat din temelii
Sursa foto: Lucian Alecu

Sistemul medical trebuie reformat idn temelii, trecând peste orice impopularitate pe care o poate genera, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, marți, în cadrul videoconferinței „Fenomenul SARS-CoV-2. Gripa sezonieră. Vaccinarea”.

„Necesitatea de reformă rămâne imperioasă. Întrebam la începutul mandatului meu dacă de anul viitor, după ce vom avea patru ani de zile fără o alegere, fără o implicare electorală, fără o implicare politică, putem discuta despre o reformă adevărată, în condiţiile în care în primul an şi jumătate putem să facem acele măsuri legislative, de învăţământ medical, industrie farma, trecând peste orice impopularitate ce o poate genera, fiindcă va genera o impopularitate această reformă, şi putem să regândim un sistem medical pentru ca în următorii doi ani până în 2024 să arătăm lumii că sistemul medical s-a reformat. (...) Un sistem medical care trebuie reformat din temelii", a spus Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a menționat că legea sănătății are peste 14 ani și peste 1.500 de amendamente, „care uneori au fost făcute din interes”.

„Haideţi să ne gândim că totuşi sistemul medical este la 30 de ani după Revoluţie. O generaţie - după cum ştim toţi - durează 30 de ani. Cred că vine o altă generaţie, care ar trebui să arate că suntem la un al doilea punct în care sistemul medical trebuie să evolueze şi îmi asum orice când spun că trebuie să evolueze. De la o medicină privată, de la o medicină curativă, de la o medicină preventivă, de la implicarea industriei farma, de la o implicare a noastră, ca profesionişti, de la implicare a Colegiului Medicilor, nişte principii curate, sănătoase, de la implicare a tot ce înseamnă auxiliarul din sistemul medical, de la o echitate în sistem ca şi salarizare, dar de la meritocraţie, de la o plată pe performanţă, de la un sistem privat integrat în a acorda medicină adevărată cetăţenilor români", a mai afirmat acesta.

Videoconferința „Fenomenul SARS-CoV-2. Gripa sezonieră, Vaccinarea” este organizată de Profit.ro.

×
Subiecte în articol: nelu tataru sistemul medical