x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ”Nici dacă-i împuşti, nu-i suficient”. Ponta, despre vinovaţii în perceperea ilegală de CAS

”Nici dacă-i împuşti, nu-i suficient”. Ponta, despre vinovaţii în perceperea ilegală de CAS

25 Apr 2012   •   09:44
”Nici dacă-i împuşti, nu-i suficient”. Ponta, despre vinovaţii în perceperea ilegală de CAS

Presedintele PSD, Victor Ponta, participa la sedinta comisiilor reunite de sanatate si munca din Camera Deputatilor in care se dezbate ordonanta de urgenta pe baza careia au fost percepute ilegal contributii de asigurari sociale. Ponta sustine ca Anastase se face personal vinovata de amanarea cu 5 luni a solutionarii problemei.

Ponta a amintit ca textul ordonantei a fost respins prin votul comisiilor de specialitate inca din noiembrie, dar plenul a decis reintoarcerea la comisie. Comisiile si-au mentinut raportul nefavorabil, iar plenul a intors legea inca o data. Liderul PSD sustine ca responsabilitatea ii revine Robertei Anastase, care a executat un ordin politic.

"Este obligatorie returnarea banilor si tragerea la raspundere a ministrilor Muncii care s-au succedat si a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase ce si-au batut joc de Constitutie, de lege si de pensionari", a declarat Ponta, potrivit RTV.

Intrebat in ce ar consta tragerea la raspundere, Ponta a raspuns: "In primul rand, vorbim de o responsabilitate politica. Daca as fi fost prim-ministru, doamna Boghicevici pleca in aceeasi zi. In al doilea rand, trebuie sa intelegeti de ce se tin cu dintii de scaunul Robertei Anastase. Uitati-va cate abuzuri si ilegalitati comit tot timpul avand functia si o persoana dispusa la un nivel oricat de jos al ilegalitatilor. Ganditi-va ca am pierdut cinci luni; in luna noiembrie, aceste comisii, prin votul majoritatii membrilor lor, au vrut sa rezolve problema si Anastase nu a vrut. Raspundere? Ce sa zic... Nici daca-i impusti, nu-i suficient".

Ponta a respins varianta ca pensionarii sa fie obligati sa-si ceara drepturile in instanta, deoarece acest lucru presupune timp si cheltuieli suplimentare. "Celor 2,2 milioane de pensionari trebuie sa li se ceara scuze, sa li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenta si ticalosie", a conchis Ponta.

×