x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, întâlnire cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre

Ciucă, întâlnire cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   18:45
Ciucă, întâlnire cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre
Sursa foto: Gov.ro

Premierul Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre, condus de Richard Hooker. Șeful Guvernului a prezentat viziunea României privind importanța strategică a Mării Negre, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

„Salutând proiectul de lege bi-partizan introdus de senatorul american Jeanne Shaheen în Congresul SUA, prim-ministrul a oferit detalii privind prioritățile țării noastre în regiunea Mării Negre, atât din perspectivă militară, precum și economică”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Nicolae Ciucă a subliniat beneficiile aduse țării noastre de Parteneriatul Strategic România-SUA, care a generat securitate și prosperitate. De altfel, susținerea publică a acestui parteneriat este constantă și poziționează România în rândul statelor europene cu cea mai puternică apreciere a relației trans-atlantice, susțin reprezentanții Guvernului.

„Oaspeții americani au fost interesați de modalitățile concrete prin care poate fi consolidat și extins Parteneriatul Strategic România-SUA și au salutat rolul important pe care România și l-a asumat, alături de comunitatea de valori occidentale, în sprijinirea Ucrainei și a poporului ucrainean”, se mai arată în comunicat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca atlantic council