x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, după atacul asupra portului Ismail: Intenția Rusiei, să intimideze țările vecine

Ciucă, după atacul asupra portului Ismail: Intenția Rusiei, să intimideze țările vecine

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2023   •   13:30
Ciucă, după atacul asupra portului Ismail: Intenția Rusiei, să intimideze țările vecine
Sursa foto: Gov.ro

Președintele Senatului Nicolae Ciucă spune, după atacul Rusiei asupra portului Ismail, că intenția rușilor a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei și să intimideze țările vecine.

„Rusia a atacat din nou portul Ismail. Și de această dată, intenția Rusiei a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei și să intimideze țările vecine. Condamnăm aceste noi atacuri pline de cruzime care au vizat ținte civile, atacuri care destabilizează aprovizionarea cu hrană a mai multor țări, punând în grav pericol securitatea alimentară mondială. Cerealele ucrainene sunt așteptate în multe colțuri ale lumii, precum Africa, Orientul Mijlociu sau Asia de Sud”, a transmis Nicolae Ciucă.

Acesta susține că România rămâne alături de partenerii săi euro-atlantici în susținerea Ucrainei în fața invaziei rusești nejustificate și neprovocate și căută permanent soluții pentru deblocarea situației privind exportul cerealelor.

„Rămânem ferm angajați și solidari cu Ucraina și restul lumii libere în această luptă cumplită, pentru apărarea drepturilor omului și pentru un viitor sigur, unde respectul pentru viețile omenești primează”, a mai spus Ciucă.

Drone rusești au atacat miercuri dimineața instalații portuare și de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, incendiind unele dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicația Telegram

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca Rusia atac