x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, despre traseismul primarilor: Cei care nu se regăsesc în familia de dreapta sunt bineveniți

Ciucă, despre traseismul primarilor: Cei care nu se regăsesc în familia de dreapta sunt bineveniți

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   18:00
Ciucă, despre traseismul primarilor: Cei care nu se regăsesc în familia de dreapta sunt bineveniți
Sursa foto: Facebook

Primarilor care practică traseismul li se pune o „etichetă nerozabilă”, însă PNL este dispus să coaguleze drepta, iar „cei care vor să vină și nu se regăsesc în familia de dreapta sunt bineveniți”, spune liderul liberal, Nicolae Ciucă.

„Au fost și vor mai fi primari care practică această atitudine de a se muta de la un partid la altul. (...) Din păcate, atunci când discutăm despre primarii care au obiceiul de traseism politic arată ca cineva își ia bilet spre o anumită destinație și după aceea, brusc, se hotărăște să coboare în altă parte. Nu cred că trebuie să constituie un impediment în ceea ce privește funcționarea noastră ca partid, pentru că în coaliție - am discutat acest subiect, foarte onest spun - nu ne folosește nici nouă, nici celorlalte partide această atitudine. Nu le folosește nici primarilor, pentru că li se pune o etichetă absolut nerezonabilă - traseist. Pentru ce? Cu 10 sau 20 de primari în plus ce rezolvă? Este decât un sâmbure de polemică pe un subiect care nu trebuie să ne ocupe timpul”, spune președintele PNL despre primarii liberali care vor candida din partea PSD.

Totodată, el a fost întrebat dacă PNL va primi primari de la alte formațiuni.

„Acum sunt partide care deja își pierd din relevanță. Noi am anunțat că suntem deschiși pentru tot ceea ce înseamnă coagularea dreptei în politica din România. PNL, partid de 149 de ani, reprezintă axul central în ceea ce înseamnă dreapta în România. Suntem dispuși, pentru a coagula toate forțele de dreapta în jurul nostru fie cu partidele politice, așa cum arată ele azi, fie cei care vor să vină și nu se regăsesc în familia de dreapta sunt bineveniți”, încheie Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×