x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan: Bucureștiul va avea la sfârșitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente

Nicușor Dan: Bucureștiul va avea la sfârșitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   11:15
Nicușor Dan: Bucureștiul va avea la sfârșitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente

Bucureștiul va avea la sfârșitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România, anunță primarul general, Nicușor Dan: „Spunem astfel stop risipei alimentare și îi ajutăm pe cei care din motive financiare se află în situații de risc”

„Bucureștiul va avea la sfârșitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România. Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială, construiește în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale care va avea mai multe funcțiuni: o Bancă de Alimente, o cantină socială, un Centru de formare profesională în domeniul Horeca pentru persoane vulnerabile, un centru de informare și consiliere pentru femei și centre de zi pentru copii și adulți cu dizabilități. Complexul este format din patru clădiri, una finalizată, două în curs de finalizare, iar la cea de-a patra lucrările au ajuns la 60%”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

El afirmă că se urmărește stoparea risipei alimentare.

„Aici, colegii de la Asistență Socială vor colecta, depozita și distribui către persoanele aflate în nevoie alimentele donate de producători din industria alimentară și retaileri, alimente care nu mai pot fi vândute, dar sunt potrivite pentru consum. Spunem astfel stop risipei alimentare, îi ajutăm pe cei care din motive financiare se află în situații de risc și intrăm în rândul orașelor europene unde acest concept funcționează cu succes de mulți ani. Acest complex va fi și un etalon de eficiență energetică pentru ca s-a optat pentru un sistem inteligent de utilizare a resurselor naturale, inclusiv prin acoperișuri verzi”, încheie Dan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×