x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan, replică pentru Ciolacu: Șeful PSD ar trebui să știe că bucureștenii nu se încălzesc cu glumițe nesărate de politician

Nicușor Dan, replică pentru Ciolacu: Șeful PSD ar trebui să știe că bucureștenii nu se încălzesc cu glumițe nesărate de politician

10 Noi 2022   •   16:53
Nicușor Dan, replică pentru Ciolacu: Șeful PSD ar trebui să știe că bucureștenii nu se încălzesc cu glumițe nesărate de politician

Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înțelegi că în ultimii doi ani am alocat sume considerabil mai mari pentru termie decât administrația trecută, afirmă primarul Capitalei, Nicușor Dan, după glumele lui Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Pentru împrospătarea memoriei domnului Marcel Ciolacu, șeful de partid al Gabrielei Firea, cea care a adus Primăria Capitalei în faliment, iată graficul cu sumele alocate pentru termie de municipalitate din 2012 până în prezent. Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înțelegi că în ultimii doi ani am alocat sume considerabil mai mari pentru termie decât administrația trecută. Am făcut și facem în continuare investiții în reabilitarea sistemului termic , inclusiv din bani europeni, lucru complet ignorat de colega domnului Ciolacu”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

Primarul Capitalei precizează că sumele sumele pe care le are PMB de plătit în prezent, „care provin cum am mai spus din diferențele de tarif impus de ANRE și tariful real, sunt mult peste bugetul nostru”.

„De aceea, solicit sprijinul Guvernului pentru oricare dintre soluțiile pe care le-am propus: alocări din fondul de rezervă sau ridicarea plafonului de îndatorare ca să ne putem împrumuta. Șeful PSD ar trebui să știe că bucureștenii nu se încălzesc cu glumițe nesărate de politician”, încheie edilul.

El a postat un grafic potrivit căruia suma alocată pentru termie a crescut din 2012 până în prezent.

„Nu m-a dus capul până acum să îl sun pe Câciu să-i cer să-i plătească datoriile lui Nicușor Dan”, spune Marcel Ciolacu, după ce primarul Capitalei i-a cerut să-l sune pe ministrul de Finanțe, astfel încât să fie identificată o soluţie în ce priveşte datoria companiei Termoenergetica faţă de Elcen.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut miercuri un nou apel la Guvern să sprijine Capitala „pentru a putea trece cu bine de această iarnă”.

„Funcţionarea Termoenergetica şi a ELCEN-ului este o necesitate şi pentru asta sunt convins că, împreună cu Executivul, vom găsi soluţii”, afirma edilul.

×
Subiecte în articol: nicusor dan Marcel Ciolacu