x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicuşor Dan: Ultimul sondaj arată că românii fac diferenţa între USR şi vechea clasă politică

Nicuşor Dan: Ultimul sondaj arată că românii fac diferenţa între USR şi vechea clasă politică

25 Noi 2016   •   13:17
Nicuşor Dan: Ultimul sondaj arată că românii fac diferenţa între USR şi vechea clasă politică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Rezultatele sondajului de opinie care creditează Uniunea Salvaţi România cu 19% în intenţiile de vot indică faptul că românii fac diferenţa între candidaţii aceste formaţiuni şi politicienii din celelalte partide, a afirmat vineri preşedintele USR, Nicuşor Dan.

"Românii au înţeles şi, în măsura în care ajung să cunoască USR-ul, fac diferenţa între cum a fost clasa politică până acum şi cum suntem noi, fapt pe care l-a surprins ultimul sondaj, care ne creditează cu 19% la nivel naţional intenţie de vot pentru 11 decembrie", a declarat liderul USR la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că cei care au realizat sondajul de opinie au reuşit să prevadă, în luna iunie, rezultatul bun obţinut la alegerile locale de Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

"Sondajul a fost făcut cu una dintre cele mai mari case de sondaje din lume, care are o filială în România. Casa de sondaje este cea care a spus, în urmă cu şase luni, că noi vom fi înaintea PNL în Bucureşti. Părea la momentul acela o glumă (...), dar totuşi, în cele din urmă, acest partid cu 200 de oameni a avut un scor aproape dublu faţă de PNL pentru Consiliul General şi consiliile locale de sector", a precizat Nicuşor Dan.

În opinia sa, formaţiunea pe care o conduce ar putea repeta la alegerile parlamentare performanţa realizată în Bucureşti la alegerile locale.

"Acum, cumva, situaţia e identică, suntem un partid care s-a înfiinţat acum cinci luni, un partid care are undeva la 2.000 de membri şi undeva spre 10.000 de simpatizanţi. Dar faptul că oamenii ăştia sunt în stradă şi vorbesc cu oamenii, iar oamenii îi percep ca fiind nişte oameni normali, care sunt ca ei (...), ne dă speranţe pentru un scor foarte important la alegerile parlamentare, exact aşa cum a fost la locale", a mai spus preşedintele USR.

Nicuşor Dan a susţinut o conferinţă de presă la Piteşti, alături de candidaţii din Argeş ai formaţiunii politice la alegerile parlamentare din 11 decembrie. www.agerpres.ro

×