x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicuşor s-a ofticat! Ponta şi Ghiţă au nou dosar

Nicuşor s-a ofticat! Ponta şi Ghiţă au nou dosar

de Georgiana Ionita    |    25 Noi 2016   •   08:49
Nicuşor s-a ofticat! Ponta şi Ghiţă au nou dosar

Liderul Uniunii Salvați România, Nicuşor Dan, a depus ieri la Tribunalul Bucureşti plângeri penale împotriva lui Victor Ponta şi a lui Sebastian Ghiţă, pe care îi acuză de calomnie la adresa sa şi a USR. Ofticat că Ponta şi Ghiţă i-au numit pe membrii USR  “oamenii lui Soroș”, Nicușor le cere celor doi câte 500.000 de lei, daune morale.
 

În plină campanie electorală, președintele USR vrea să le închidă gura adversarilor politici, despre care spune ca au prejudiciat imaginea partidului. "În urma repetatelor calomnii la care am fost supuşi, depunem azi (n.r. -ieri), la Tribunalul Bucureşti, o acţiune împotriva lui Ponta Viorel Victor şi o acţiune împotriva lui Ghiţă Sebastian Aurelian pentru repetatele calomnii pe care le-au adus Uniunii Salvaţi România şi mie personal şi le cerem suma de 500.000 de lei, ca daune morale, pentru prejudiciul de imagine pe care l-am suferit", a declarat Nicuşor Dan, la sediul instanţei.
După ce Victor Ponta și Sebastian Ghiță au lipit USR-ului eticheta de “oamenii lui Soroş”, liderul Uniunii amenință că va trimite în instanță orice persoană care va mai îndrăzni să-i numească așa. "Este vorba de această campanie infamă cum că suntem oamenii lui Soroș. Vor urma şi alţii, pentru că, deşi la început am luat în râs această chestiune, pare că ea ne afectează imaginea. Din momentul acesta, orice persoană care va face această acuzaţie împotriva noastră va avea de suferit. Sunt câteva persoane care au făcut declaraţii, dar nu am vrut să le facem notorietate, despre Soros, în trecut, împotriva cărora vom face acţiuni similare şi, bineînţeles, şi în viitor", a amenințat liderul USR.

 

Ponta: “Uniunea Soroş România”

Ca reacție la aflarea veștii că va fi trimis în judecată, “pârâtul” Victor Ponta a postat pe Facebook un colaj cu George Soroș prin care parodiază numele USR, schimbându-l în “Uniunea Soroș România”. “Despre Nicușor Dan nu am vorbit niciodată pentru că eu mă lupt cu stăpânul, nu cu pechinezul care se face că latra fioros. Am aflat din presă că  domnul Nicușor are obiceiul să înceapă procese și să renunțe la ele dacă primește ceva consistent. Ca să nu pierdem timpul, întreb și eu "Skol'ko tovarisci Nicuşor (n.r. - Cât, tovarăşe Nicuşor?)”, a scris Ponta pe Facebook. Deputatul Sebastian Ghiță a atacat şi el afirmațiile liderului USR, ironizând numele USR, partid pe care l-a poreclit “Uniunea Sabotați România”. "Mă miră că după ce luni de zile s-au mândrit că au primit bani de la Soros, acum mă dă în judecată. Nu se pot feri de adevăr nici Nicușor Dan, nici Uniunea Sabotați România. E o acțiune cu care a obișnuit bucureștenii, blochează proiecte și încurcă lumea. Nu mai poate bucureșteanul să pună o țiglă pe casă de frica lui Nicușor Dan", a reacţionat deputatul PRU.

 

„Ponta s-a întâlnit cu Soroş!”

Într-un interviu acordat recent pentru Jurnalul Național, Clotilde Armand (USR) declara că partidul său nu are nicio legătură cu misteriosul George Soroş şi îl acuza pe Victor Ponta că s-a întâlnit personal cu celebrul miliardar evreu de origine maghiară. “Noi nu ne-am întâlnit cu domnul Soroş când a venit în România. Dar domnul Ponta şi domnul Brucan s-au întâlnit cu el, ei au avut discuţii cu el”, a spus Clotilde pentru JN.

 

Bogdan Diaconu, preşedinte PRU: Sub nicio formă nu putem avea dialog cu cei care-l susţin pe Dacian Cioloş. Nu puteam avea niciun fel de înţelegeri sau alianţe cu cei care sunt controlaţi de George Soros.

 

Aşa arată colajul prin care fostul premier Victor Ponta a ironizat partidul lui Nicuşor Dan.

×