x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noii aleşi se pregătesc să-şi intre în pâine

Noii aleşi se pregătesc să-şi intre în pâine

de Iulia Barbu    |    19 Dec 2012   •   13:05
Noii aleşi se pregătesc să-şi intre în pâine

Zi istorica în Parlamentul Romaniei. 588 de mandate si toti atâția oameni au umplut azi Casa Poporului. Clădirea emblemă a României pare uşor neîncăpătoare. Sute de maşini aduceau senatori, deputați, consilieri. Prima oprire a aleșilor a fost la partid. PSD si PDL, pe același etaj. Mai sus PNL si UDMR. Mulți s-au pierdut in primul minut. Liftierele, obosite de atâta pendulat între etaje, întrebau iritate: "De ce nu ați coborât la P1? Am oprit acolo! ". "Nu am știut, sunt nou şi m-am pierdut de grup", a venit răspunsul tânărului cu cravată roșie. Pe holuri, aleșii se felicitau între ei. Femeile, uşor mai ordonate, făcuseră grup de studiu. Tema discuției "noi ce comisie să alegem?". Cele aflate deja la al doilea mandat povesteau din experiența si îndrumau cu plăcere.

La un moment dat, doi bărbați se opresc în mijlocul holului. "Nu e bine! Am ajuns la PSD! Hai repede, ca nimerirăm invers". Cei doi căutau de fapt grupul PDL.

Çafele, discuții relaxate, primul prânz la bufetul Parlamentului. Până în momentul în care un SMS a răscolit audiența. "Ne cheamă la P 1 să ne alegem locurile! ". In corpore, aleșii s-au îndreptat spre lifturi. La P1 îi aștepta presa! Primele întrebari, primele declaraţii. Fiecare s-a descurcat cum a putut.

După ce și-au ocupat locurile, aleșii s-au întors în grupuri. Începea ședința informală. PNL s-a grupat repede, însă nu mai repede decât UDMR. La PSD, numărul mare de aleși a făcut ca ședinta să înceapă cu câteva minute mai târziu.
Nici 20 de minute nu au durat ședințele informale ale fiecărui partid. Aleșii UDMR au ieșit  mai repede. Puţini la număr, deputații Uniunii și-au urat succes si au pornit spre plen. Imediat, într-acolo s-a îndreptat si PNL-ul. În număr impresionant, a urmat PSD-ul. Discuții aprinse privind locurile din plen. " Stăm lângă PP-DD, apoi vine PC-ul. Deci, avem noroc, nu stăm lângă PDL", discutau doi dintre aleși. La intrarea în plenul Camerei Deputaţilor, o doamnă cu un plan care afișa locurile fiecărui partid îi îndruma pe noii veniți. Sala de ședințe a devenit în scurt timp neîncăpătoare. Alături de deputați s-au strecurat şi consilierii. Respectuos, aceștia au fost rugați să părăsească plenul. Este prea aglomerat. Poze, discuții, vechi, noi, planuri, felicitări. Ședința stă să înceapă. 
La Camera Deputatilor, ședința a durat puțin. Nici jumătate de oră. În scurtă vreme, holul larg de la P 1 a devenit neîncăpător. Deputații s-au îndreptat spre comisii. Câteva vedete au strâns presa în jurul lor. Cel mai tânăr deputat din Parlamentu Romaniei are numai 23 de ani. A dat declaratii relaxată în faţa camerelor de filmat. Tot cu regim de VIP a fost primită si Elena Udrea. A strâns întreaga mass-media în juru-i. Nu a avut cum sa treacă neobservată. Purta un palton alb cu blaniîă. De același tratament a avut parte şi Mihai Ştirbu, deputat PSD si cunoscut tinerilor din trupa HQ. În urma deputaţilor, pe holul Parlamentului, a rămas o mână de copii care vând suveniruri de Crăciun, suveniruri făcute de mâna lor. Sunt mulțumiți. Azi, noii aleși au fost darnici!
 


×
Subiecte în articol: parlament romania candidati casa poporului