x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Norica Nicolai: Alegerile locale ar trebui amânate, dacă bilanțul COVID-19 rămâne ridicat

Norica Nicolai: Alegerile locale ar trebui amânate, dacă bilanțul COVID-19 rămâne ridicat

24 Iul 2020   •   11:52
Norica Nicolai: Alegerile locale ar trebui amânate, dacă bilanțul COVID-19 rămâne ridicat
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, a afirmat că alegerile locale programate în septembrie ar trebui amânate, dacă bilanțul COVID-19 rămâne ridicat, deoarece nu se va putea face campanie electorală în condiții de securitate sanitară.

 

„Dacă cifrele ne spun că nivelul de îmbolnăvire a populației este unul ridicat, nu putem vorbi de o campanie electorală, pentru că inevitabil, nu putem vorbi de distanțare socială, care este foarte importantă în prevenirea îmbolnăvirii în masă, nu putem vorbi de dialog între cei care candidează și cetățeni, deci ziua votului va fi una foarte dificilă”, a declarat la RFI Norica Nicolai.

Ea crede că discuția nu este prematură, așa cum a afirmat premierul Ludovic Orban. Nicolai este de părere că alegerile locale din septembrie ar trebui amânate.

Președinta Consiliului Național ALDE spune că din punct de vedere juridic, amânarea alegerilor ”se poate face, Codul Administrativ permite Parlamentului să prelungească mandatele aleșilor locali (...). Oamenii pot discuta orice, unii pot considera prematur, dar numai mâine nu e 27 septembrie și cred că trebuie discutat foarte serios”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: norica nicolai