x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Norme pentru noile declaratii de avere

Norme pentru noile declaratii de avere

07 Apr 2005   •   00:00

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca atat senatorii, cat si deputatii liberali vor sustine ordonanta Guvernului Tariceanu, care prevede modificarea noilor formulare de declaratii de avere pentru demnitari.

El a adaugat insa ca "nu trebuie luat dreptul parlamentarilor de a amenda proiectul in sens pozitiv, de a-l face mai restrictiv acolo unde se considera ca sunt permisive unele interpretari". El a aratat ca in cadrul noilor formulare ale declaratiilor de avere exista o serie de capitole care, "in timp", ar putea lasa loc la interpretari.

RISC. Liderul deputatilor a dat ca exemplu in acest sens faptul ca exista posibilitatea ca o colectie de icoane a unui demnitar sa fie evaluata de acesta la un anumit pret in momentul in care isi completeaza declaratia de avere, pret care ar putea fi considerat prea mic daca se va face o evaluare "subiectiva" cand respectivul demnitar "ar putea fi in opozitie".

Nicolaescu a adaugat ca nu stabileste nimeni riscul pe care si-l asuma respectivul demnitar cand declara o suma. Din acest motiv, Nicolaescu a precizat ca in urma discutiilor pe care deputatii PNL le-au avut cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-a luat decizia ca ministrul sa vina cu un set de norme de completare a declaratiilor de avere, pentru ca "orice risc de interpretare sa fie eliminat". Liderul deputatilor PNL a mai spus ca aceste norme vor fi discutate si cu celelalte grupuri parlamentare pentru a nu exista nemultumiri din partea acestora. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic