x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O nouă intălnire Geoană-Băsescu

O nouă intălnire Geoană-Băsescu

de Gabriela Antoniu    |    06 Iun 2007   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a intălnit, marţi seara, cu preşedintele Traian Băsescu şi cu liderii PD, iar miercuri dimineaţa a avut o discuţie scurtă cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, pe tema susţinerii Guvernului.

Surse parlamentare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele PSD, Mircea Geoană, a avut, marţi seara, o intălnire cu Traian Băsescu şi cu liderii PD, care s-a prelungit pănă tărziu in noapte.Potrivit surselor citate, Traian Băsescu le-ar fi promis social-democraţilor prezenţi la reuniune un Guvern PSD, eventual condus de Mircea Geoană, condiţia principală pusă de şeful statului fiind aceea de a-l debarca pe premierul Călin Popescu Tăriceanu. Băsescu şi PD i-au garantat lui Geoană că vor susţine din umbră un asemenea guvern, fără să-şi asume această apropiere politică.Aceleaşi surse au mai relatat că şeful statului le-ar mai fi spus social-democraţilor că PD va susţine Guvernul PSD dacă, la nivel local, şefii deconcentratelor care provin din PD nu vor fi schimbaţi din funcţii, iar prefecţii propuşi de PD să beneficieze de sprijinul financiar total al Guvernului.

ŞI CU TĂRICEANU. Geoană şi-a continuat turul de forţă al negocierilor azi dimineaţă, cănd s-a intălnit, pentru aproximativ 10 minute, cu premierul Tăriceanu.
Potrivit surselor parlamentare, Geoană i-ar fi solicitat liderului PNL nu mai puţin de şapte posturi de ministru in Cabinetul Tăriceanu, precum şi asumarea publică a apropierii dintre cele două formaţiuni, in schimbul susţinerii parlamentare, variantă greu de acceptat.Ţinănd cont de refuzul majorităţii liberalilor in acest caz, Tăriceanu a respins "oferta" PSD.

×
Subiecte în articol: politic