x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oamenii lui Nichita din Primaria Iasi sunt indepartati unul cate unul, pentru diferite motive

Oamenii lui Nichita din Primaria Iasi sunt indepartati unul cate unul, pentru diferite motive

de Cristinel C. Popa    |    15 Oct 2015   •   20:45
Oamenii lui Nichita din Primaria Iasi sunt indepartati unul cate unul, pentru diferite motive

Pentru ca nu a manageriat cum trebuie desfasurarea concertului de inchidere a Sarbatorilor Iasilor, Cosmin Coman, o piesa importanta in Primaria Iasi a fost l`sat fara functie. Mai precis, pentru ca solistul britanic James Artur nu s-a deplasat la Iasi in vederea sustinerii concertului, omul care trebuie sa se ocupe exclusive de contractul acestuia a fost concediat de la Primaria Iasi. Vedeta spectacolului din aceasta seara, care marcheaza sfarsitul Sarbatorilor Iasului, nici macar nu a plecat din Marea Britanie.

Aceasta este a doua oara cand municipalitatea esueaza in organizarea unui concert asteptat de ieseni. Ce-i drept, spectacolul din fata Palatului Culturii va avea loc, dar se va termina mai devreme cu o ora, dupa ce vor canta Delia si Smiley si va fi focul de artificii, si el redus ca durata fata de alti ani.

Astfel se constata ca a inceput indepartarea din Primarie a oamenilor lui Gheorghe Nichita. Dupa ce primarul interimar Mihai Chirica i-a cerut demisia arhitectului sef Tudor Vericeanu, acum l-a demis pe directorul de programe Cosmin Coman. Chirica spune ca acesta este vinovat ca in aceasta seara nu va concerta James Arthur. Primarul interimar a afirmat ca a aflat abia in aceasta dimineata ca starul britanic nu va ajunge la Iasi si ca de incheierea din timp a unui contract cu acesta ar fi trebuit sa se ocupe Cosmin Coman.

Motivele

“Dimineata vroiam sa fac conferinta de presa cu dv ca sa-l prezentam pe James Arthur, sa stie iesenii ce face in viata lui privata. Lucruri din astea, sa spunem, absolut firesti pentru un nume bun, mare in lumea cantaretilor la nivel mondial si am aflat cu stupoare ca s-ar putea sa nu vina. Si cand am pus mana pe telefon sa vad direct la cei care se ocupa de managementul acestui domn, in Marea Britanie, mi s-a spus ca nu poate sa vina si ca nu inteleg nici ei de ce au trimis contracte la vreo trei persoane si n- a ajuns la nimeni. Si omul vine doar daca are contract, c-asa se intampla peste tot in lumea asta. Prin urmare, nu s-a intamplat lucrul asta ca nu s-a ocupat nimeni si daca nu s-a ocupat nimeni James Arthur n- a venit la Iasi”, a spus primarul interimar Mihai Chirica. Chirica spune ca sarcina de a se ocupa de organizarea concertului de pe 15 octombrie i-a revenit exclusiv lui Cosmin Coman. Pentru ca spectacolul nu va avea loc asa cum trebuia, directorul de Programe din Primarie a fost dat afara. “Cine nu vrea sa munceasca in Primarie sa-si caute alta institutie, mai buna, poate mai primitoare, dar aici nu”, a mai spus Chirica.

Cosmin Coman era detasat de la ApaVital la Palatul Roznovanu. Teoretic, el se poate intoarce la societatea de apa. “Contractul de munca al dlui Coman Cosmin este temporar suspendat la ApaVital, dlui fiind detasat in cadrul Primariei Iasi. Detasarea a fost, de altfel, ceruta de Primaria Iasi, ultima oara acum doua saptamani, aceasta asigurand si plata drepturilor salariale. Nu avem nicio instiintare oficiala din partea dlui Coman sau a institutiei unde lucreaza privind incetasarea detasarii, insa daca vom primi, vom proceda in conformitate cu prevederile legii”, a afirmat purtatorul de cuvant al ApaVital, Razvan Manolache.

In Primarie, Cosmin Coman nu era doar director de Programe, ci si de Strategii, si se ocupa si cu implementarea proiectelor europene la Iasi. Chirica spune ca va prelua el aceste atributii pana se va gasi un inlocuitor pentru Coman. Dupa ce primarul interimar a anuntat demiterea, in jurul orei 14.00, Coman a promis ca va da lamuriri, insa nu a mai raspuns presei la telefon.
 

×