x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olguţa Vasilescu şi Drăghici, respinşi din nou

Olguţa Vasilescu şi Drăghici, respinşi din nou

de Gabriela Antoniu    |    15 Ian 2019   •   08:24
Olguţa Vasilescu şi Drăghici, respinşi din nou
Sursa foto: DIANA OROS

După ce premierul Viorica Dăncilă i-a transmis aceleaşi propuneri pentru Dezvoltare şi Transporturi, preşedintele Iohannis a anunţat aseară că îi va respinge din nou pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Şeful statului recomandă Guvernului să citească atent motivele pe care le-a invocat după ce i-a respins pe cei doi.

Klaus Iohannis declarat că în cursul acestei săptămâni va respinge din nou cele două propuneri de miniștri pentru Dezvoltare şi Transporturi. ” Motivele o să le citiți când o să vedeți scrisorile”, a spus Iohannis. Pentru rezolvarea acesui blocaj, șeful statului i-a recomandat PSD să vină cu propuneri convingătoare. ”Rezolvarea este foarte simplă. Nu are decât partea guvernamentală să citească cu atenție legislația invocată de mine, iar PSD nu are decât să vină cu propuneri care mă conving că ministerele sunt bine conduse”, a explicat şeful statului.

Iohannis a mai spus că în cazul Adinei Florea, propusă a treia oară la şefia DNA, de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, documentele sunt în analiză și vor primi un răspuns într-un termen adecvat.

Totodată, şeful statului a criticat demersul MApN de a ataca în contencios administrativ decretul său privind prelungirea mandatului generalului Ciucă la şefia Statulului Major al Apărării (SMAp). El a spus că ministrul Leş nu a făcut o propunere legală în CSAT, fiind vorba despre o persoană pentru două funcţii. “Acum, PSD e foarte supărat că nu i-a ieșit jocul. Faptul că se adresează în contencios mi se pare un demers riscant, inoportun”, a mai spus Iohannis.

 

 

×