x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olteanu, trimis să-şi caute alt colegiu

Olteanu, trimis să-şi caute alt colegiu

15 Iul 2008   •   00:00

Deşi a anunţat că vrea să candideze într-un colegiu din Sectorul 1 al Capitalei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, n-a fost primit pe lista de candidaţi ai partidului



Deşi a anunţat că vrea să candideze într-un colegiu din Sectorul 1 al Capitalei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, n-a fost primit pe lista de candidaţi ai partidului. Preşedintele PNL Sector 1, Vlad Moisescu, a declarat ieri că organizaţia va susţine candidatura premierului Călin Popescu Tăriceanu şi pe cele ale vicepreşedinţilor Ludovic Orban şi Crin Antonescu. Moisescu a explicat că Olteanu nu a fost acceptat pentru că de patru ani nu a mai dat pe la şedinţele organizaţiei şi nici nu a depus o cerere de candidatură. "Păi, trecând pe lângă faptul că nici măcar nu a depus o cerere în privinţa asta, ne-a anunţat prin presă că el vrea să candideze. Acum patru ani şi-a luat post de deputat, practic, prin faptul că i l-am dat eu pe al meu şi apoi nu l-am mai văzut patru ani de zile la organizaţie", a afirmat Moisescu, pentru Mediafax. Moisescu a mai susţinut că Olteanu s-a supărat pentru că la Congresul din 2006 delegaţii filialei l-au votat pe Luidovic Orban ca vicepreşedinte al partidului, nu pe el. "S-a supărat la Congres că nu l-am votat. Că n-a ieşit ce n-a ieşit şi că noi de ce nu l-am votat. Nu l-am votat pentu că l-am votat pe Orban. Asta-i viaţa!", a spus liderul liberalilor din sectorul 1. Vlad Moisescu a mai spus că lista candidaţilor PNL pentru colegiile din sectorul 1 este deschisă de preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, care va candida pentru un nou mandat de deputat, Ludovic Orban şi Daniel Budurescu (consilierul primarului PNL din sectorul 1, Andrei Chiliman), tot pentru mandate de deputaţi, şi Crin Antonescu pentru un mandat de senator.


REACŢIE. În replică, Bogdan Olteanu a declarat pentru Mediafax că va candida pentru un nou mandat de parlamentar în măsura în care cetăţenii din cartierul său vor dori să îl susţină şi a precizat că dacă va lua această decizie se va adresa Delegaţiei Permanente a PNL. "Eu mi-am primit mandatul parlamentar din partea cetăţenilor şi ceea ce m-a interesat în toată această perioadă de patru ani a fost să îi reprezint pe cetăţenii din cartierul meu. Cu ei discut acum şi despre posibilitatea de a candida pentru un nou mandat şi voi candida în măsura în care cetăţenii din cartierul meu vor dori să mă susţină. În toată această perioadă m-a interesat mult mai mult să fiu pe stradă şi aproape deloc să particip la cafele de partid", a susţinut Bogdan Olteanu. El a subliniat că pentru candidatura sa se va adresa structurilor decisive, respectiv Delegaţiei Permanente, explicând că decizia privind lista candidaţilor pentru colegiile uninominale din sectorul 1 va fi decisă de acest for. "Atunci când voi decide să candidez ca parlamentar al cartierului meu mă voi adresa structurilor PNL care iau decizia, respectiv Delegaţiei Permanente, pentru că PNL Bucureşti şi PNL sector 1 sunt sub media partidului şi decizia privitoare la listă se ia de Delegaţia Permanentă, dar cei cu care mă voi consulta vor fi cu siguranţă cetăţenii cartierului în care locuiesc, şi nu funcţionari de partid", a conchis Olteanu.


×
Subiecte în articol: politic pnl olteanu