x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ONG-urile portocalii: Ridzi şi Udrea afară!

ONG-urile portocalii: Ridzi şi Udrea afară!

23 Iun 2009   •   00:00
ONG-urile portocalii: Ridzi şi Udrea afară!

Coaliţia pentru o Guvernare Curată (CGC) şi Centrul Român de Politici Europene (CRPE) cer demiterea urgentă a miniştrilor din guvernul Emil Boc acuzaţi în presă că au reluat practicile sancţionate în trecut de societatea civilă şi Uniunea Europeană privind distribuţia preferenţială a publicităţii de stat în schimbul unui tratament favorabil în mass-media.



"Dovezile publicate în presă referitoare la Monica Iacob Ridzi şi Elena Udrea ar fi trebuit să conducă deja la demisia lor imediată. CGC cere încetarea imediată a acestor practici şi demiterea miniştrilor implicaţi. De asemenea, recomandăm fiecărui minister să publice pe pagina sa de Internet, fără să se mai aştepte solicitarea societăţii civile, sumele şi distribuţia publicităţii plătită din banii contribuabililor. Este cu totul regretabil că aceşti doi miniştri fac parte dintr-un partid care a demascat asemenea practici în trecut şi că ei au putut să exercite acest comportament discreţionar într-o perioadă în care guvernul recomandă austeritate întregii populaţii pentru a putea face faţă crizei economice. Miniştrii trebuie să dea primii exemplul austerităţii, încetând să folosească banul public pentru publicitate în folos personal", susţine coaliţia. În numele CGC semnează: Societatea Academică din România (SAR), Alianţa Civică, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Societatea Timişoara, Freedom House, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Academia de Advocacy şi Centrul Român de Politici Europene (CRPE).

În replică, Elena Udrea afirmă că a luat cunoştinţă, "cu consternare şi îngrijorare, de solicitarea unui grup de ONG-uri" privind demiterea ei, respingând acuzaţiile. "Având în vedere realităţile descrise şi rolul important pe care ONG-urile îl au în orice societate, sunt îngrijorată de uşurinţă şi superficialitatea acestui demers, făcut periculos în numele democraţiei", afirmă Udrea într-o declaraţie de presă..

×
Subiecte în articol: politic