x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprea, la votul asupra cererii DNA: Sunt nevinovat; vreau să votaţi împotrivă

Oprea, la votul asupra cererii DNA: Sunt nevinovat; vreau să votaţi împotrivă

24 Feb 2016   •   11:43
Oprea, la votul asupra cererii DNA: Sunt nevinovat; vreau să votaţi împotrivă

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a susţinut, miercuri, în şedinţa de plen în care se votează cerea DNA de urmărire penală în cazul său, că este nevinovat şi le-a cerut senatorilor să voteze împotrivă.

"Vreau să vă spun că sunt nevinovat. În toată cariera mea de ministru, de parlamentar, şi cu ajutorul dvs., m-am bătut, în sensul bun al cuvântului, pentru drepturile militarilor din Armata Română, ale celor de la Interne, ale celorlalte instituţii din domeniul securităţii naţionale. Am reuşit de cele mai multe cu ajutorul dvs. şi bine am făcut. Ca viceprim-ministru şi ministru de Interne nu s-a achiziţionat în mod legal doar o maşină, peste 5.000 de maşini au fost achiziţionate în mod legal, transparent, nu a fost nicio problemă", a susţinut Oprea în plenul Senatului.

Potrivit acestuia, pentru 2015 sunt documente, menţionate inclusiv în memoriul trimis Comisiei juridice de fostul şef al DIPI, conform cărora toate instituţiile abilitate - SRI, serviciul secret al Armatei, Interne - "au identificat ameninţări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv la adresa sa.

"În acest sens, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă au acţionat în consecinţă şi au reînfiinţat o unitate care exista şi înainte - ACVILA - pentru paza şi protecţia MI, plecat de la zero, în acest sens au achiziţionat printre altele şi o maşină. Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi că sunt documente, acest fapt recunoscut în memoriul trimis Comisiei juridice de fostul şef DIPI că această maşină a fost achiziţionată legal. Nu am făcut decât, ca orice ministru de Interne, să mă supun legii şi acestor prevederi legale specializate. (...) Stimaţi colegi, acestea sunt faptele, vreau să vă spun că întotdeauna în cariera mea mi-am făcut datoria, am respectat legea, sunt nevinovat şi, în consecinţă, vreau să votaţi împotriva acestei cereri", a spus preşedintele UNPR.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: gabriel oprea