x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aleşii, foarte inventivi în materie de corupţie

Aleşii, foarte inventivi în materie de corupţie

de Marius Gîrlașiu    |    19 Feb 2016   •   20:35
Aleşii, foarte inventivi în materie de corupţie

Gabriel Oprea este ultimul politician care se înscrie, fără să vrea, pe o listă a ruşinii, tupeului şi opulenţei în dosarele de corupţie. Ultima acuzaţie: şi-a tras un Audi A8 şi cabină jacuzzi în biroul de la Interne. Totul pe banii ministerului. Şi stenogramele discuţiilor dintre Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, zis Nicky Scorpion, dezvăluie cum vede omul politic justiţia: „După ce ies din puşcărie, bag două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei”. Alţii, mai ingenioşi, au luat mită în biserică şi au ascuns arta în cavouri.

Ultimele detalii din dosarele lui Gabriel Oprea descriu tendinţa pentru lux şi opulenţă a politicianului român. În ultima cerere de urmărire penală pe numele fostului ministru de Interne, procurorii DNA dezvăluie că liderul UNPR a comandat achiziţia unui Audi A8 din fondurile operative ale serviciului „Doi şi’un sfert ” . Costul bolidului de lux, pe care l-a folosit personal anul trecut, poate ajunge la 90 de mii de euro, dar limuzina constructorului german merită fiecare bănuţ. E dotată cu peste 500 de cai-putere, ceea ce o face ideal de accelerat în condiţii de coloană oficială, mai ales atunci când 27 de poliţişti plantaţi în marile intersecţii ale Capitalei fluidizau traficul în seara morţii poliţistului Gigină. Tot din fondurile DIPI, biroul lui Oprea de la MAI ar fi fost dotat cu o cabină jacuzzi şi canapele noi pentru relaxare.

Filosofie de viaţă
Un alt dosar, alte dezvăluiri relevante. Acuzat de spălare de bani şi deturnare de fonduri europene, preşedintele Partidei Romilor, Nicolae Păun, îi explica lui Mădălin Voicu filosofia sa de viaţă. „Fac câţiva ani din viaţă, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu dau două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei”, sunau planurile lui Nicky Scorpion. Asta în contextul în care clasa politică cere insistent ridicarea raportului MCV impus de Comisia Europeană României. Tot din stenogramele convorbirilor dintre Păun şi Mădălin Voicu reiese dispreţul pentru etnia pe care o reprezintă. „Ciorile astea nesimţite! N-ai văzut aşa ceva. Alergi să le fie bine şi uite! Nenorociţii naibii”, se confesa deputatul la telefon. Urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu în scandalul despăgubirilor ilegale de la ANRP, deputatul Ioan Oltean nu pare să fi avut nici măcar frică de Dumnezeu. Cel puţin asta susţin procurorii DNA care au dezvăluit că Oltean ar fi primit o geantă cu 600.000 de euro mită în casa Domnului. Mai precis în curtea bisericii din Chitila. Cel care l-ar fi turnat ar fi fost chiar preotul parohiei din localitate. „Nici măcar nu ştiu unde e biserica din Chitila”, s-a spovedit Oltean spre iertarea păcatului lăcomiei.

Leii, mai buni ca euro
Fostul ministru de Interne, Cristian David, a frizat şi el ridicolul. Cercetat pentru o mită de 500.000 de euro în dosarul şefului CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, David şi-a exprimat afinitatea pentru capitalul autohton. Ar fi vrut lei, în loc de euro! Întrebat de mituitor dacă totul a fost în regulă cu banii, fostul şef al Internelor pe vremea Guvernului Tăriceanu i-a răspuns sincer: „Da! Dar era mai bine dacă erau în lei”. Dosarul pesedistului Cristinel Bîgiu a căpătat accente tragicomice înainte de reţinerea şefului CJ Buzău. Cu o seară înainte, Bîgiu postase pe Facebook, ca o premoniţie: „Aveţi Gabriel Oprea este ultimul politician care se înscrie, fără să vrea, pe o listă a ruşinii, tupeului şi opulenţei în dosarele de corupţie. Ultima acuzaţie: şi-a tras un Audi A8 şi cabină jacuzzi în biroul de la Interne. Totul pe banii ministerului. Şi stenogramele discuţiilor dintre Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, zis Nicky Scorpion, dezvăluie cum vede omul politic justiţia: „După ce ies din puşcărie, bag două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei”. Alţii, mai ingenioşi, au luat mită în biserică şi au ascuns arta în cavouri. ghetuţele pregătite? Moş Nicolae este pe drum. Să ne aducă sănătate şi linişte tuturor”. Iar Moş Nicolae nu s-a lăsat aşteptat. A venit cu clinchet de cătuşe. Premoniţii a avut şi senatorul PSD Marius Isăilă, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Procurorii DNA susţin că Isăilă îşi dezbrăca interlocutorii în toalete atunci când negocia sau primea mita, ca nu cumva unii dintre ei să poarte microfoane sau dispozitive de înregistrare. Senatorul se exprima aproape în limbajul surdo-muţilor, vorbea în şoaptă, gesticulând, şi nu pronunţa niciodată valoarea mitei, doar o arăta cu mâinile. Precaut era şi fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov. În căutarea tablourilor de Renoir şi Picasso, procurorii DNA au căutat şi în morminte. La propriu! Vâlcov îşi ascunsese banii şi operele de artă în pereţii falşi ai vilei sale şi în două cavouri din cimitirul comunei Strehăreţi din Slatina. Primarul Iaşilor a fost dovada vie a faptului că dragostea îţi tulbură minţile. Procurorii susţin că Gheorghe Nichita şi-a spionat amanta cu ajutorul agenţilor poliţiei locale pe care-i punea să asculte „dacă scârţâie patul”.

Deputatul Gheorghe Coman a fugit cu maşina de la scena flagrantului. În fugă a dat peste autovehiculul în care stăteau la pândă oamenii DNA.
 

×