x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Cauza principală a creșterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecție sanitară

Orban: Cauza principală a creșterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecție sanitară

08 Iul 2020   •   19:10
Orban: Cauza principală a creșterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecție sanitară
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a făcut, miercuri seară, declaraţii de presă la Palatul Victoria pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

 

„Ca urmare a creșterii interacțiunii între oameni, am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână.

Cauza principală a creșterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, evitarea contactului apropiat, nerespectarea regulilor de igienă cum ar fi spălatul mâinilor, evitarea atingerii feței cu mâinile și toate celelalte reguli care au fost instituite”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a mai precizat că „Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, că Guvernul nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia”.

„Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură care se impune pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor”.

×