x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Există o ascensiune a AUR, fără discuţie, dar AUR nu va putea guverna niciodată

Orban: Există o ascensiune a AUR, fără discuţie, dar AUR nu va putea guverna niciodată

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2023   •   20:20
Orban: Există o ascensiune a AUR, fără discuţie, dar AUR nu va putea guverna niciodată
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat sâmbătă că există "fără discuţie" o ascensiune a AUR, o "maşinărie de lansat tot felul de teme", dar a menţionat că această formaţiune politică "nu va putea guverna, niciodată".

"La cum arată spectrul politic astăzi, cu PSD la putere, hai să fim cinstiţi, se profilează ca alternativă tot un PSD, care este mai comunist, mai naţionalist, mai antidemocratic, mai antieuropean decât PSD, dacă e posibil aşa ceva. Dar asta este opoziţia pe care au construit-o băieţii ăştia. Să fie o opoziţie care să facă PSD şi vasalul PSD, PNL, să-l facă mai digerabil, mai frecventabil. Ăsta este scopul. (...) E o ascensiune a AUR, fără discuţie. Dar niciodată AUR nu va putea guverna, niciodată nu va putea să reprezinte interesele oamenilor care îi votează, pentru că nu va fi parte din nicio guvernare, nimeni nu va guverna niciodată cu AUR. Pentru că ei nu pot să guverneze. Ei sunt numai maşinărie de lansat tot felul de teme", a spus Orban la Şcoala de Vară a Organizaţiei de Tineret a PMP, organizată în perioada 1-3 septembrie la Mamaia.

Ludovic Orban a susţinut că în actualul spectru politic românesc "la putere este partidul dominant, PSD, de fapt fostul FDSN, FSN, iar în opoziţie este ceva şi mai comunist şi mai nedigerabil şi mai nedemocratic şi mai nefrecventabil, care chiar riscă să ne scoată din sistemul de alianţe euroatlantice în care suntem noi astăzi".

Totodată, liderul partidului Forţa Dreptei a criticat introducerea de către PSD a impozitului pe cifra de afaceri.

"PSD tot încearcă să bage impozit pe cifra de afaceri. De altfel au şi introdus impozit pe cifra de afaceri la Ordonanţa 114, pe care am abrogat-o noi când am guvernat. Dar ei au introdus impozitul pe cifra de afaceri de 2% pe firmele din comunicaţii, pe firmele din energie, pentru finanţarea autorităţilor respective", a mai spus Ludovic Orban

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban aur