x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: "Cerem demiterea Robertei Anastase şi suspendarea ministrului Ridzi"

Orban: "Cerem demiterea Robertei Anastase şi suspendarea ministrului Ridzi"

29 Iun 2009   •   00:00

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat, luni, că PNL cere demiterea din funcţie a preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase precum şi suspendarea din funcţie, de către preşedintele Traian Băsescu, a ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi.



"Solicităm conducerii PDL să o demită pe doamna Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru obstrucţionarea Justiţiei prin ţinerea la sertar, pe o perioadă de peste 35 de zile, a dosarului domnului Năstase, a solicitării procurorului general în cazul domnului Năstase şi de asemenea adresăm procuroprului general şi Parchetului un avertisment prin care le cerem să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi cu legile ţării şi cu toate principiile de drept care guvernează activitatea Justiţiei", a susţinut prim-vicepreşedintele PNl Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Liderul liberal a menţionat că PNL îi cere şefului statului să acţioneze ca în cazul ministrului Atanasiu şi să o suspende din funcţie pe ministrul Ridzi.

"Am fost informaţi că procurorul general a trimis către conducerea Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care informează că au demarat cercetări prealabile în cazul afacerii scenelor achiziţionate de ministra Tineretului şi Sportului, doamna Ridzi. În conformitate cu atitudinea pe care a manifestat-o domnul Băsescu în situaţii similare, şi aduc aminte de cazul ministrului Atansiu, solicităm preşeidntelui Băsescu s-o suspende din funcţie pe doamna ministră Ridzi", a spus Orban. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic