x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Cota unică de impozitare trebuie menținută

Orban: Cota unică de impozitare trebuie menținută

18 Mai 2022   •   10:38
Orban: Cota unică de impozitare trebuie menținută
Sursa foto: Lucian Alecu

Cota unică de impozitare trebuie menținută, declară președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Fostul premier liberal consideră că trebuie reduse cheltuielile: „Avem un aparat bugetar supradimensionat, prea multe ministere, prea multe unități administrativ-teritoriale, prea multe agenții și autorități”.

Liderii coaliției nu se înțeleg în privința impozitării: PSD propune fie impozitarea progresivă, fie anumite deduceri fiscale pentru categoriile vulnerabile de populație, în timp ce PNL vrea menținerea cotei unice de impozitare.

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, susține și el cota unică: „Eu nu pot să fiu decât un susținător al cotei unice de impozitare. Introducerea cotei unice de impozitare s-a făcut în perioada guvernării liberale 2005-2008, deși aproape toți din zona de stânga prevesteau o apocalipsă bugetară, chiar din primul an încasările la buget din impozitul pe venit au crescut”.

Fostul prim-ministru a spus, la RFI: „Guvernul are marjă foarte serioasă de îmbunătățire a colectării. M-am uitat pe datele execuției bugetare pe primele trei luni și mi se pare absolut scandalos, colectarea TVA-ului și a accizelor este sub obiectivul de colectare stabilit, asta în condițiile în care valoarea TVA-ului și a accizelor, datorită creșterii dramatice a prețurilor la energie electrică, gaz, carburanți și alte produse, în mod normal ar fi trebuit colectarea TVA-ului să fie de peste 100%, ba chiar pe la 120%-122%. Cu toatea astea, ei nu și-au atins obiectivul de venituri din TVA. La fel este și pe accize (...). Eu ca liberal întotdeauna spun că trebuie reduse cheltuielile. Avem un aparat bugetar supradimensionat, avem prea multe ministere, avem prea multe unități administrativ-teritoriale, avem prea multe agenții, autorități, oficii și așa mai departe, avem prea multe subvenții care se acordă și care nu au nici un fel de rezultat economic”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban