x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban despre propunerea comisarului european: Dacă pe 4 noiembrie este învestirea Guvernului, avem timp

Orban despre propunerea comisarului european: Dacă pe 4 noiembrie este învestirea Guvernului, avem timp

28 Oct 2019   •   14:31
Orban despre propunerea comisarului european: Dacă pe 4 noiembrie este învestirea Guvernului, avem timp

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, luni, că dacă Guvernul va fi învestit pe 4 noiembrie este destul timp pentru propunerea unui comisar european din partea României, menţionând că lucrurile sunt "în grafic".

"Formularea a fost (de la Comisia Europeană - n.r.) cât mai repede. (...) Pe de altă parte, ca urmare a posibilităţii prelungirii termenului la care să aibă loc ieşirea Marii Britanii cu trei luni de zile, în mod evident şi Marea Britanie, atât timp cât mai este membră a Uniunii Europene, va desemna un comisar european", a afirmat Orban, la Parlament, întrebat dacă mai suportă amânare propunerea de comisar european pe care trebuie să o facă România.

El a menţionat că, astfel, calendarul privind numirea noilor comisari europeni se va prelungi.

"Câştigăm timp. De asemenea, după cum bine ştiţi, deja există amânarea votului în plen pentru decembrie. Ca atare suntem în grafic. Dacă este pe 4 noiembrie învestirea Guvernului, avem timp", a spus Orban.

Premierul desemnat a precizat că după învestire va avea discuţii oficiale la Comisia Europeană. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban comisar european