x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, despre tensiunile apărute în PNL după negocieri: „Niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi”

Ludovic Orban, despre tensiunile apărute în PNL după negocieri: „Niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi”

20 Dec 2020   •   10:45
Ludovic Orban, despre tensiunile apărute în PNL după negocieri: „Niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat despre tensiunile din cadrul PNL, după negocieri, că „niciodată nu pot fi toți mulțumiți”, iar despre convocarea Biroului Politic Național a spus că nu a fost convocat.

Orban a spus că „a fost o informație”, dar Biroul Politic Național al PNL nu a fost convocat, așa cum s-a afirmat în spațiul public.

„Biroul Politic Național nu a fost convocat. A fost o informație... Prioritatea noastră este aceea de a finaliza programul de guvernare, de a finaliza toate negocierile necesare, pentru a putea permite învestirea cât mai rapidă a unui guvern. România are nevoie un guvern cu puteri depline. Sunt necesare măsuri care trebuie adoptate pe final de an, care să permită cu adevărat începerea reformelor, realizarea tuturor echilibrelor economice și bugetare pentru permite procesul de relaxare, combaterea pandemiei”, a spus Orban.

Întrebat despre colegii care nu sunt mulțumiți de negocierile purtate de PNL cu USR PLUS și UDMR, Orban a spus că „niciodată nu pot fi toți mulțumiți”.

„Asta ar fi culmea. Niciodată nu pot fi toți mulțumiți și, de altfel, încă nu am finalizat negocierile. În momentul în care vor fi finalizate negocierile, în mod evident toate candidaturile la funcțiile de demnitate publică, indiferent că sunt de miniștri sau de secretari de stat, vor fi analizate în forurile statutare ale PNL și vom decide cei mai buni candidați ai partidului pentru portofoliile pe care le deținem”, a spus Orban.

În privința algoritmului de împărțire a funcțiilor din eșalonul 2 și 3 guvernamental, președintele PNL a spus că „a fost o discuție”, sâmbătă, dar nu s-a ajuns la un rezultat concret.

„A fost o discuție în primul rând legată de cum trebuie să funcționeze ministerele, de relația care există între miniștri și secretarii de stat. Adică secretarii de stat trebuie să aibă atribuții bine stabilite, trebuie să existe o înțelegere la nivelul fiecărui minister. Este un guvern de coaliție, ca atare și în ministere vor exista secretari de stat care vor reprezenta partidele din coaliție și este necesară armonizarea și lucrul în echipă în toate palierele. În ceea ce privește pozițiile de secretar de stat, sigur că ele au vizat prioritățile pe care le au formațiunile politice, au ținut cont de idei importante din programul de guvernare, au ținut cont de distribuire a portofoliilor la nivel guvernamental și de creșterea capacității de a pune în practică cât mai rapid și cât mai eficient obiectivele din programul de guvernare”, a mai spus Orban.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban