x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Guvernarea a provocat o stare de revoltă faţă de caracatiţa care încearcă să înghită toate instituţiile de stat

Orban: Guvernarea a provocat o stare de revoltă faţă de caracatiţa care încearcă să înghită toate instituţiile de stat

29 Mar 2019   •   19:02
Orban: Guvernarea a provocat o stare de revoltă faţă de caracatiţa care încearcă să înghită toate instituţiile de stat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Lugoj, că PSD încearcă blocarea participării populaţiei la referendumul pe tema justiţiei, dar şi la alegerile europarlamentare, întrucât se teme de oameni, urmare a guvernării care a generat o stare de revoltă generală faţă de "caracatiţa care încearcă să înghită toate instituţiile de stat".

"PSD îi este frică de oameni. L-aţi mai văzut pe Liviu Dragnea să mai iasă undeva, în afară de sălile PSD, unde nici acolo nu se simte foarte bine? Modul în care este condusă România astăzi este lamentabil şi a provocat o stare de revoltă generală şi de împotrivire maximă faţă de caracatiţa care încearcă să înghită toate instituţiile de stat ale României", a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

În opinia liderului PNL, printr-un referendum, cum este cel pe tema justiţiei, se va consolida voinţa cetăţenilor, întrucât aceştia sunt chemaţi să decidă direct privitor la o problemă de interes naţional.

"De când au venit la putere, PSD alături de tovarăşii de drum au declanşat un atac distructiv împotriva justiţiei din România, împotriva independenţei justiţiei, a independenţei funcţionării instituţiilor care activează în cadrul puterii judecătoreşti şi cred că românii trebuie să fie chemaţi să spună foarte limpede că sunt împotriva acestei agresiuni sistematice, cu tot felul de ordonanţe de urgenţă, de generări de conflicte de natură constituţională între autorităţile statului, de proiecte de legi scrise pe picior, care sunt declarate neconstituţionale, de alte tipuri de reglementări care pun România într-o situaţie extrem de delicată la nivel european", a susţinut Ludovic Orban.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal a arătat că prin referendum, românii au ocazia să spună limpede şi clar ce vor şi mai ales că "resping categoric" tot ceea ce face actuala coaliţie în domeniul justiţiei, spunând şi "un nu răspicat PSD".

Potrivit lui Orban, deşi unii dintre liderii PSD şi ALDE par să nu fie preocupaţi de tema referendumului, aceştia au început deja să inventeze tot felul de "tertipuri" prin care să împiedice oamenii să vină la vot.

"Pe lângă chestia cu dublarea secţiilor de vot, premeditarea împiedicării exercitării dreptului de vot în Diaspora se vede şi în aceste alegeri pentru Parlamentul European. La celelalte tipuri de alegeri exista posibilitatea creării de secţii de votare la cererea a minimum 100 de cetăţeni, dar pentru europarlamentare, această posibilitate a fost suspendată. Ceea ce nouă ne indică foarte clar că vor să facă ceea ce au făcut şi în 2014 la alegerile prezidenţiale, şi anume, să împiedice românii din Diaspora să voteze", a spus Ludovic Orban. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban