x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban îl verifică pe Cîţu: A desfiinţat sau nu Direcţia Juridică pentru a-şi scăpa tatăl de proces?

Orban îl verifică pe Cîţu: A desfiinţat sau nu Direcţia Juridică pentru a-şi scăpa tatăl de proces?

07 Iun 2020   •   08:39
Orban îl verifică pe Cîţu: A desfiinţat sau nu Direcţia Juridică pentru a-şi scăpa tatăl de proces?
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Consilierul lui Ludovic Orban, Virgil Guran, a spus, sâmbătă, că premierul a aflat despre acuzele aduse lui Florin Cîţu, cum că ar fi desfiinţat o secţie din Minister pentru a evita un proces în care este implicată familia acestuia și a dispus verificări.

Consilierul lui Ludovic Orban, Virgil Guran, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că i-a adus la cunoştinţă premierului acuzele la adresa ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, cum că ar fi desfiinţat o secţie din Minister pentru a evita un proces în care îi este implicată familia şi vor urma verificări.

„Da (am discutat cu Orban n.red.). Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci premierul nu cunoaşte situaţia. Trebuie să se informeze. A fost reacţia normală, că va verifică să vadă ce se va întâmplă. Orice trebuie verificat, lămurit, dacă este real sau nu. Noi avem această politică foarte clară, să verificăm şi o să va prezentăm concluzia”, a declarat Virgil Guran.

Acesta a adăugat că Direcţia Juridică încă există în cadrul Ministerului.

„Am vorbit inclusiv cu domnul Cîţu azi (sâmbătă - n.r.). M-a spus că Direcţia Juridică există în continuare în minister. Că acel dosar cu tatăl lui nu i-a parvenit lui, nu este adevărat că este reţinut de el”, a mai declarat Guran.

Cîţu e acuzat că ar fi desfiinţat Direcţia Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce, pentru a evita un proces în care este parte tatăl său. Terenul de 50 de hectare de lângă pârtia de schi Voineasa ar fi fost retrocedat familiei Cîţu. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de ministerul condus de Ciţu, care ar trebui să se judece cu părinţii ministrului.

Cîţu a desfiinţat Direcţia Generală Juridică a Ministerului de Finanţe, prin Hotărârea de Guvern nr. 380 din 2020.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban