x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, la Templul Coral: Cred că bogăţia constă în diversitate

Orban, la Templul Coral: Cred că bogăţia constă în diversitate

22 Dec 2019   •   18:44
Orban, la Templul Coral: Cred că bogăţia constă în diversitate

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la Templul Coral, la ceremonia de Hanuka, faptul că "bogăţia constă în diversitate" şi a vorbit despre comunitatea evreilor din România.

"Atât de mulţi au fost nevoiţi să plece din România. Când mergi în multe localităţi, de la Sighet la Dorohoi, Botoşani, vezi practic civilizaţia în mare parte născută prin muncă, prin efortul şi priceperea evreilor care au trăit în România. Ştiu că în Israel sunt foarte mulţi cetăţeni ai statului Israel care au plecat din România pe care oricând îi aşteptăm cu bucurie să treacă şi pe acasă", a afirmat şeful Executivului.

El a spus că a participat la evenimentul de la Templul Coral "din respect, din preţuire".

Orban a participat la ceremonia de Hanuka, alături de preşedintele Klaus Iohannis, de vicepremierul Raluca Turcan, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ambasadorul Israelului, David Saranga şi membri ai comunităţii evreieşti.

Ceremonia a fost deschisă de preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, care a amintit că Hanuka se numeşte şi "Săptămâna luminilor".

Hanuka marchează rededicarea Templului din Ierusalim în urma victoriei revoltei conduse de fraţii Macabei asupra monarhiei seleucide, care încerca să distrugă religia iudaică şi să elenizeze popoarele de sub dominaţia sa.

În fiecare din cele opt seri de Hanuka, se aprinde o lumânare într-un sfeşnic - sau lampă specială, numită hanuchia. Aceasta se aprinde odată cu lăsarea nopţii şi se aşază undeva la vedere - la geam sau în pragul uşii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban templul coral