x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Nu poţi să iniţiezi procedura de numire pe o funcţie care nu este vacantată

Orban: Nu poţi să iniţiezi procedura de numire pe o funcţie care nu este vacantată

22 Feb 2019   •   15:47
Orban: Nu poţi să iniţiezi procedura de numire pe o funcţie care nu este vacantată

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că nu poate fi iniţiată procedura de numire pe o funcţie care nu este vacantată, în contextul în care ministrul Justiţiei a anunţat că va declanşa procedura de numire a noului procuror general al României.

"Nu există atribut, adjectiv, care să mai poată să fie folosit, pe lângă ce s-a folosit, în privinţa lui Tudorel Toader. (...) Nu poţi să iniţiezi procedura de numire pe o funcţie care nu este vacantată. De asemenea, în OUG sunt nişte aberaţii cu termenul maxim pentru numirea unui procuror şef de 45 de zile, cu interzicerea delegărilor. În condiţiile acestei OUG, există posibilitatea ca Parchete să rămână fără şefi, pentru că s-au interzis delegările. Există multe situaţii în care e necesară delegarea unui procuror până la reluarea procedurilor de numire. (...) De altfel, nu ne miră, pentru că scopul real al PSD, în doi paşi, este, în prima fază, să rupă dinţii procurorilor şi să îi lase fără conducători care să le dea curajul de a face anchetele în cazul potentaţilor zilei, iar pasul doi este să controleze ei Parchetele pentru a le folosi împotriva oponenţilor", a spus Orban într-o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de numire a noului procuror general al României.

"Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie îi expiră mandatul (lui Augustin Lazăr - n.r.) şi procedura se derulează între timp şi în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general", a declarat Tudorel Toader la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban