x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Orice atac împotriva preşedintelui Iohannis şi a PNL face bine PSD şi ALDE

Orban: Orice atac împotriva preşedintelui Iohannis şi a PNL face bine PSD şi ALDE

13 Mai 2019   •   15:31
Orban: Orice atac împotriva preşedintelui Iohannis şi a PNL face bine PSD şi ALDE

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că orice atac împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a PNL face bine PSD şi ALDE, cu referire la afirmaţiile făcute de liderului PLUS, Dacian Cioloş, la adresa şefului statului.

"Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat un referendum fundamental. PNL, care e în parteneriat cu preşedintele Iohannis, susţine total acest referendum. Ne aşteptăm din partea oricărui cetăţean şi din partea oricărei formaţiuni sa sprijine acest referendum. Adversarul politic al Partidului Naţional Liberal este PSD-ul lui Dragnea şi PSD-ul lui Tăriceanu. Îi sfătuiesc pe toţi aceea care vor să contribuie la îndepărtarea de la putere a acestui grup infracţional organizat sa se mobilizeze să facă această campanie pentru referendum şi le spun că orice atac împotriva preşedintelui Iohannis şi a PNL, în condiţiile în care suntem angajaţi într-o bătălie extrem de dură cu PSD-ul lui Dragnea şi cu PSD-ul lui Tăriceanu, face bine PSD şi ALDE", a afirmat Orban după şedinţa Biroului Executiv a PNL.

Duminică, în timpul unui miting al Alianţei 2020 USR-PLUS susţinut la Timişoara, liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că statul român nu funcţionează la potenţialul său maxim, Parlamentul este rău intenţionat şi preşedintele României nu are soluţii, ceea ce "foloseşte electoral ambelor părţi".

"Un Parlament rău intenţionat şi un preşedinte fără soluţii pun statul într-un echilibru precar, care foloseşte electoral ambelor părţi. Din ecuaţie lipsesc cetăţenii şi interesul social. Vom face o reformă constituţională profundă, care pleacă de la aceste realităţi şi care să aibă în vedere şi interesul social. Avem o Curte Constituţională politizată, în care o bună parte din societate şi-a pierdut încrederea. Dragnea şi-a pus săptămâna aceasta oameni şi la Curtea Constituţională. Curtea Constituţională trebuie depolitizată. Trebuie să le luăm demnitarilor scutul imunităţii de după care îşi bat joc de justiţie (...), să dăm posibilitatea confiscării averilor nejustificate", a afirmat Dacian Cioloş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban