x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: PNL va împiedica adoptarea moțiunii de cenzură, vom vota la vedere împotrivă

Orban: PNL va împiedica adoptarea moțiunii de cenzură, vom vota la vedere împotrivă

03 Feb 2020   •   14:25
Orban: PNL va împiedica adoptarea moțiunii de cenzură, vom vota la vedere împotrivă

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că parlamentarii liberali vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură, demers despre care a susţinut că nu are un număr suficient de voturi pentru a fi adoptat.


"Biroul Politic al PNL a stabilit poziţia partidului faţă de moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Obiectivul fundamental al PNL în materie de alegeri locale este să pună în practică voinţa majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor care îşi doresc o alegere democratică a primarilor prin intermediul alegerii primarilor în două tururi cu 50% plus unu dintre cetăţenii care participă la vot. Plecând de la acest obiectiv fundamental, obiectivul PNL este acela de a împiedica adoptarea moţiunii de cenzură. În acest sens, am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în plen şi să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură", a spus Orban, după reuniunea Biroului Politic Naţional cu grupurile parlamentare ale liberalilor.

El a anunţat că liderii grupurilor parlamentare ale PNL au fost mandataţi să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere şi cu parlamentari individual pentru a-i convinge să nu voteze în favoarea moţiunii de cenzură.

"Conform evaluării actuale pe care o avem, nu există un număr suficient de parlamentari astfel încât să asigure reuşita moţiunii de cenzură", a adăugat premierul Ludovic Orban.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban