x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Puteam evita o situație extrem de grea în care ne găsim astăzi

Orban: Puteam evita o situație extrem de grea în care ne găsim astăzi

03 Sep 2021   •   15:14
Orban: Puteam evita o situație extrem de grea în care ne găsim astăzi

„Cred că puteam ajunge la o soluție și puteam evita o situație extrem de grea în care ne găsim astăzi”, declară președintele PNL, Ludovic Orban, cu privire programul „Anghel Saligny”. Orban spune că Florin Cîțu „trebuie să reflecteze” dacă va demisiona, așa cum cer liderii USR PLUS.

„Puteam lua această decizie prin bună înțelegere. În reuniunile coaliției noi nu am respins propunerile formulate de colegii de la USR PLUS. (...) Dacă exista puțină răbdare și dacă se derulau toate procedurile de avizare corect, nu cred că ar fi apărut nicio problemă de avizare din partea niciunui minister. Cunosc foarte bine conținutul documentului care a fost prezentat în ziua introducerii pe ordinea de zi a proiectului de ordonanță de către Ministerul Justiției, care a spus cu subiect și predicat nu numai că nu se împotrivete avizării, ci că va da aviz în termen de patru zile cu condiția respectării prevederilor legale. Deci eu cred că puteam ajunge la o soluție și puteam evita o situație extrem de grea în care ne găsim astăzi”, spune Ludovic Orban referitor la Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Întrebat de jurnaliști dacă ar putea premierul să demisioneze, Orban a răspuns: „Florin Cîțu a fost desemnat premier al PNL și este premierul care reprezintă PNL. Dacă este o chestiune asupra careia trebuie să reflecteze Florin Cîțu”.

Liderii USR PLUS îi cer lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de premie, în caz contrar urmând să depună o moțiune de cenzură.

Sunt sigur că voi rămâne premier, spune Florin Cîțu. El precizează că mandatul liderilor PNL care vor participa la ședința coaliției de vineri este menținerea actuale coaliții de guvernare.

 

(sursa: Mediafax)

×