x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Solicităm Guvernului să pregătească atent rectificarea bugetară, să reaşeze bugetul pe datele reale

Orban: Solicităm Guvernului să pregătească atent rectificarea bugetară, să reaşeze bugetul pe datele reale

26 Iul 2018   •   16:27
Orban: Solicităm Guvernului să pregătească atent rectificarea bugetară, să reaşeze bugetul pe datele reale

Liberalii solicită Guvernului să pregătească atent rectificarea bugetară, a declarat joi preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

"Solicităm Guvernului să pregătească cu mare atenţie rectificarea bugetară, să reaşeze bugetul pe datele reale din economie şi să corecteze toate deficitele structurale care afectează mecanismul constituirii şi execuţiei bugetului de stat", a spus Orban, într-o conferinţă de presă. 

El a atras atenţia că Executivul a construit un buget de stat pe premise false şi indicatori economici care nu mai au legătură cu realitatea, indicând între altele că rata inflaţiei a fost prevăzută la 3,1%, şi în prezent este de 5,4%, iar creşterea economică estimată a fost prevăzută la 5,5%, dar că în realitate va fi mai mică. 

"Chiar dacă încă nu a fost publicată execuţia bugetară pe primele şase luni ale anului, din informaţiile pe care le-am primit bugetul pârâie din încheieturi, iar deficitul bugetar a ajuns la o cifră record, reprezentând 1,6% din PIB, mai exact cheltuielie sunt mai mari ca veniturile cu 14,8 miliarde de lei. Este cel mai mare deficit bugetar înregistrat pe primele şase luni ale anului din ultimul an de criză 2011 încoace, ceea ce nouă ne arată că PSD - ALDE readuce România în perioada de criză. Nu este singurul semnal periculos privitor la evoluţiile economiei. (...) Chiar dacă nu avem datele pe trimestrul II privitoare la creşterea economică, din analiza datelor pe primele două luni putem trage concluzia că şi în cazul în care va exista o creştere economică aceasta va fi mult mai mică decât creşterea economică estimată", a spus preşedintele PNL. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban rectificarea bugetară