x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban vrea Congres extraordinar în PNL

Orban vrea Congres extraordinar în PNL

12 Ian 2011   •   19:55

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri seara, la ProTV, că ar trebui organizat un Congres extraordinar al PNL care să se pronunţe asupra politicii de alianţe a partidului. Orban, care a votat în Delegaţia Permanentă împotriva alianţei cu PC, a declarat că "PNL nu are nevoie de nici un fel de alianţă întrucât e suficient de puternic să reprezinte singur o alternativă la guvernare”. Orban nu e de acord nici cu alianţa cu PSD, spunând că "uleiul şI apa nu pot fi unite niciodată”. În plus, spune Orban, dacă PNL-PC-PSD câştigă alegerile "se va forma un guvern al compromisului între programul socialist şI cel liberal”. 

Ludovic Orban a propus în schimb acţiuni concrete, "şi mai puţin la televizor”, pentru a determina 20 de parlamentari de la putere să voteze alături de opoziţie "pentru a scăpa România de actuala guvernare”. Orban a argumentat necesitatea unui Congres extraordinar prin faptul că în moţiunea pe baza căruia Crin Antonescu a fost ales în martie 2010 preşedinte al PNL nu se vorbea despre o alianţă cu PSD. "Din contră, se vorbeşte despre identitatea de dreapta a PNL şI despre aducerea PNL la 30% din voturile electoratului. Nu există mandat al Congresului pentru a face o alianţă cu PSD, iar sensul moţiunii este contrar acestui pas politic”, a declarat Orban.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, potrivit statutului PNL, Delegaţia Permanentă se pronunţă asupra alianţelor politice şI nu e nevoie de convocarea unui Congres. "Împotriva alianţei au votat patru persoane mari şI late, deci când vorbim despre nemulţumiţi în general, vorbim despre abstracţiuni. Pentru alianţe politice, statutul arată care sunt forurile îndrituite să le aprobe. Eu nu intenţionez să fac un congres”, a afirmat Antonescu.

×