x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordonanţă pe Codurile Penale

Ordonanţă pe Codurile Penale

de Gabriela Antoniu    |    11 Dec 2018   •   09:00
Ordonanţă pe Codurile Penale
Sursa foto: Lucian Alecu

CEx a decis în unanimitate adoptarea unei ordonanțe de urgență care să cuprindă articolele declarate constituționale din Codul de Procedură Penală și Codul Penal. Articolele declarate neconstituţionale se vor întoarce în Parlament pentru a fi puse în concordanţă cu deciziile CCR.

Premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea au explicat că s-a luat măsura promovării OUG deoarece se lungeşte foarte mult procedura legislativă şi de contestare la Curtea Constituţională."Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestate, trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depăşit. Am vorbit despre această oportunitate", a spus Dăncilă. Ea a susţinut că n u s-a stabilit un termen pentru adoptarea ordonanţei.

Şi Liviu Dragnea a susţinut că o ordonanţă privind modificarea codurilor penale ar putea fi dată în condiţiile în care "este o istorie care nu se mai termină" în această privinţă. "Colegii noştri au motivat pentru că este o istorie care nu se mai termină. Şi am zis, pe articolele declarate constituţionale n-am vedea de ce să nu se dea OUG", a declarat Dragnea la finalul CExN al PSD.

 

×
Subiecte în articol: ordonanţă pe codurile penale