x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orest Onofrei: PDL riscă să sufere de "sindromul căpşunarului", al copilului fără viaţă de familie

Orest Onofrei: PDL riscă să sufere de "sindromul căpşunarului", al copilului fără viaţă de familie

21 Feb 2010   •   00:00

Prim vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PDL riscă să sufere de "sindromul căpşunarului", al copilului cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, ce nu beneficiază de o viaţă de familie.

Onofrei a spus că viaţa internă de partid trebuie gestionată atent şi atunci când formaţiunea politică este la guvernare şi când este în opoziţie.

"Orice partid ce funcţionează în România are probleme diferite, atunci când este în opoziţie sau când se află la guvernare, ce trebuie gestionate atent şi se referă la viaţa internă de partid", a spus Onofrei.

El a arătat că atât PSD, cât şi PNL îşi conturează acum poziţionarea în viaţa internă de partid, iar PDL e obligat să ţină cont de aceste mişcări ale vieţii politice din ţară. "Din punct de vedere al imaginii şi PSD şi PNL au dat lovitura", a spus Onofrei apreciind că prin alegerea lui Victor Ponta PSD a ieşit din Congres cu un plus de imagine.

El a arătat că PDL, ai cărui lideri sunt implicaţi foarte mult în activitatea de administrare centrală şi locală, riscă să sufere de "sindromul căpşunarului", al copilului cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi care nu beneficiază de o viaţă de familie, subliniind că, în acelaşi mod, în PDL, "părinţii" sunt plecaţi la guvernare sau în administraţia locală şi partidul nu mai are viaţă internă, iar membrii suferă de "un fel de abandon".

Onofrei a arătat că în cazul unui partid aflat la putere majoritatea timpului liderilor partidului este ocupată cu probleme de guvernare sau de administraţie şi mult mai puţin pentru munca de partid.

El a arătat că şi în cazul acesta, liderii din guvernarea centrală sau locală recurg la un paleativ „un fel de hrană fast-food" şi, la fel ca părinţii aflaţi la muncă în străinătate, cred că dacă trimit bani acasă este suficient.

"Hrana fast-food este o mâncare nesănătoasă, care deformează corpul, îl face greoi, cu imagine dizgraţioasă şi riscăm ca în 2012 electoratul să ne pună taxă pe fast-food", a mai spus Onofrei.

El a mai spus că, la fel ca şi copiii cu părinţii aflaţi în străinătate, care socializează pe reţelele de pe internet, s-a ajuns ca şi membrii PDL să comunice în partid pe bloguri, prin mass-media sau prin alte mijloace neconvenţionale care creează o problemă.

"Un partid există în funcţie de viaţa internă de partid. Dacă viaţa de partid dispare, va dispărea încet-încet şi partidul", a spus Onofrei.

Senatorul democrat-liberal a menţionat că nu doar pârghiile guvernării consolidează partidul, ci mai ales relaţiile interumane, iar în lipsa acestora frustrările pot crea o falie între conducere şi membrii partidului.

"E un pericol real pentru că şi aşteptările sunt mari", a conchis Orest Onofrei.

×
Subiecte în articol: externe