x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ori referendum, ori alegeri

Ori referendum, ori alegeri

26 Sep 2007   •   00:00

Deputaţii jurişti au adoptat ieri un amendament la Legea referendumului, conform căruia dacă se stabileşte organizarea unui referendum naţional in aceeaşi zi cu alegerile, acestea se amănă automat.

Deputaţii jurişti au adoptat ieri un amendament la Legea referendumului, conform căruia dacă se stabileşte organizarea unui referendum naţional in aceeaşi zi cu alegerile, acestea se amănă automat. Amendamentul a fost propus de deputatul PSD Eugen Nicolicea, iar preşedintele comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon, a calificat drept "chibzuită" decizia membrilor comisiei de a accepta acest amendament.

"Intăi a fost ideea de a nu se putea organiza alegeri simultan cu organizarea unui referendum. Propunerea care a fost votată se referă la faptul că, dacă se organizează referendum simultan cu alegerile, acestea din urmă se amănă automat. Practic, se obţine acelaşi rezultat. Oricum, sunt prea multe războaie juridice in acest domeniu al referendumului. Pănă la urmă, trebuie să separăm apa de uscat", a declarat Sergiu Andon, potrivit Mediafax. Preşedintele Traian Băsescu a avertizat Parlamentul că, dacă Legea privind votul uninominal nu va fi adoptată pănă la 25 octombrie, va convoca referendum pe această temă in aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, programate in 25 noiembrie.

×
Subiecte în articol: politic