x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paleologu: Mi-aş dori ca Vladimir Putin să fie mai prietenos faţă de România

Paleologu: Mi-aş dori ca Vladimir Putin să fie mai prietenos faţă de România

13 Sep 2019   •   17:26
Paleologu: Mi-aş dori ca Vladimir Putin să fie mai prietenos faţă de România

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa, că îşi doreşte ca atitudinea Rusiei faţă de România să fie mai prietenoasă şi şi-a manifestat deschiderea pentru o mai bună relaţie politică între cele două ţări.

"În relaţiile cu o mare putere, muzica o face marea putere. Mi-aş dori foarte mult ca Vladimir Putin să fie mai prietenos faţă de România. Aţi văzut şi dumneavoastră că unele declaraţii ale ambasadorului rus la Bucureşti nu arată o mare dorinţă de prietenie. Îmi pare rău. Eu sunt un mare admirator al culturii ruse, este o cultură formidabilă, dar, din păcate, într-adevăr, atitudinea Rusiei faţă de noi în ultimii ani nu e prea prietenoasă", a spus candidatul PMP.

Totodată, Paleologu a menţionat că este clar unde se situează România, respectiv că este membră NATO şi îşi doreşte protecţia Alianţei, precum şi a scutului antirachetă de la Deveselu.

"Cred că e bine să avem o relaţie mult mai bună din punct de vedere politic, am o deschidere totală pe tema asta, dar e foarte clar unde ne situăm noi. Noi vrem în NATO, vrem să fim protejaţi de NATO, vrem scutul de la Deveselu, astea sunt datele problemei. În rest discuţia e deschisă, bunăvoinţa este totală, atâta numai să vrea preşedintele Putin o relaţie cât mai bună cu noi, cu Polonia, cu ţările baltice", a mai declarat Theodor Paleologu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: theodor paleologu